Bunlar en çok özlediğimiz kapalı tarihi LA restoranları

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Ruhlarında, herkesin Los Angeles'ta çok özledikleri tarihi bir restoranı var.

Bazıları, restoranların LA'da karşılaştığı montaj zorluklarına kurban düştü: soylulaştırma, artan perakende kiralama maliyetleri ve pandemik kapanışlar, Hollywood endüstrisi grevleri ve yıkıcı Ocak orman yangınlarını takiben uzun bir finansal serpinti.

Zamansız sonlarına rağmen, şehrin en ikonik restoranları kolektif hafızamızdan solmadı. Aşağıdaki listede, gıda yazarları LA'nın bazı geçmiş restoranlarını ve bizim için ne kastettiklerini yansıtıyor. İster gıda, atmosfer ister güvenilir bir şekilde sıcak hizmet olsun, bunlar asla çoğaltılamayan ve eğer yapabilseydik yeniden açacağımız yerlerdir.

Kısa bir süre önce, 77 yıldır Pico-Union'da hareketli bir Yunan pazarı ve restoran olan LA şehir merkezindeki orijinal Pantry Cafe ve Papa Cristo's da dahil olmak üzere stalwarts'ı kaybettik.

Yapabilirsen hangi restoranları yeniden açarsınız? Şehrimizin kutsal uğrak yerlerinin anılarını paylaşmak için alttaki yanıt formuna gidin.

– Danielle Dorsey

Pasifik Yemek Arabası

Pasifik yemek otomobilinin son ölümü – 6. Cadde'deki bir demiryolu arabasının içindeki ikonik et lokantası – Los Angeles için bir kalp kırıcıydı. Kaç kez yeşil döşemeli kabinlerinden birine, gündüz veya gece herhangi bir saatinde beyaz bir kılıf masasında kaydırdım (saatin etrafında açık olduğu için)? Cuma günleri hafta sonu başlamak için beyzbol biftekleri sipariş ettik, mezuniyetleri kutlamak için brunch için toplandık ve şovlardan veya kız kardeşimin geç bir garson olarak geç vardiya sonra gecenin ortasında hamburger veya çikolatalı suflés için sona erdik ya da saat 2'de diğer tüm seçenekleri tükettiğimizde, haksız kaldık, ancak veteran taringler tarafından her zaman açıklandık ve her zaman uyumlu tutulduk. Pasifik yemek arabası ve Santa Monica'daki uydu sitesi, 2020 pandemik kapatmalarından sonra asla yeniden açılmadı. 2024'ten beri iki yangın nihayet Mart ayında Westlake Orijinalinin yıkılmasına yol açtı. – Betty Hallock

Overland Cafe

2000'li yıllarda LA'ya taşındıktan kısa bir süre sonra, bir banka memuru, bir stilist, bir dizel kot pantolon ve iki kuaför içeren bir grupla koşuyordum, burada bizi birleştiren tek şey derin ev ve parti kıyafetleri. Kahvaltıdan önce kırmızı şarapla başlayan bir hafta sonu sabahı, birisi bize Palms'daki Overland Cafe'de buluşmamızı söyleyene kadar, Echo Park'tan hiçbir hedef olmadan batıya doğru yuvarlandığını buldu. Oraya vardığımızda, oda Ebullient Singles Energy ile patlıyordu, yumurta Benedict, krep ve böylece birçok mimoza tabakları üzerine iletildi. Riotous bir sabahtı. Sunucuyu birkaç kez şampanyayı iki katına çıkardığı noktaya getirdik ve bellek hizmet ederse, aslında vardiyasından sonra bizimle takılmayı kabul etti. Ve! Avuç içi o zaman “havalı” değildi, ama Overland Cafe; İyi eski zamanlar ya da garip bir ilk iş toplantısı için güvenilir. 2023'te Overland Cafe 50 yıl faaliyete geçti. Orada kaç tane özensiz mimoza brunchesiniz vardı? Gözyaşı. – Daniel Hernandez

Roscoe's Chicken and Waffle'ın Pico konumu 2023'te kapandı.

(Astrid Kayembe / Los Angeles Times)

Roscoe'nun Batı Pico'daki Tavuk House n Waffle

LA'ya taşınmadan önce, arkadaşlar ve ben, örgü fabrikasında ve Blues House'daki konserlere katılmak için hafta sonları Riverside'dan çıkacağız, sadece daha sonra West Pico Bulvarı'nda Roscoe's'a ulaşmak için. Otopark, bir parti olarak iki katına çıktı, gruplar partilerinin oturmasını beklerken hip-hop pistlerinin baslarıyla titreşen arabaların davlumbazlarına kalabalık oldu. Geceyi Carol C'nin üzerinde yeniden şekillendirmekten daha iyi bir şey yoktu. Otoyolu eve geri dönmeden önce, Pucker tatlı buzlu çay limonata olan Lisa'nın Delight ile eşleştirilmiş özel (bir tavuk göğsü ve bir waffle). Efsanevi konum 32 yıl sonra 2023'te kapandı ve Washington ve La Brea'nın köşesinde daha büyük bir karakola yol açtı. Onurlu bir söz, Roscoe'nun Pasadena'nın bulunduğu yere, ailemin Pazar Kilisesi'nden sonra ve ben büyüdüğümde dans resitallerini sık sık kullanıyor. Geçen yıl kapandı. – DD

Yujean Kang's

Yujean Kang 1991'de açıldığında, uykulu Pasadena'yı bir mutfak varış noktasına dönüştürmeye yardımcı oldu ve Kang'ın bölgesel Çin mutfaklarını belirgin bir şekilde dinleyerek diners getirdi. Hala bağımlılık yapan keskin bir Şili ve Sirke Sosunda yüzen minyatür domuz eti Wontons'u hayal ediyorum; Tatlı ve baharatlı bir sır ve çay içen ördekte gevrek sığır eti, mükemmel erik soslu hassas kreplere yerleştirildi. – Jenn Harris

Kapanış gecesinde Greenblatt's Deli'de bir sahne.

(Stephanie Brejio / Los Angeles Times)

Greenblatt'ın Şarküteri

Hiçbir Yahudi-Deli kapanması, 95 yıllık pastırma ve füme balık salatalarından sonra 2021'de çok az uyarı ile kapanan Greenblatt's kadar sert bir şekilde sarılmadı. Los Angeles, yıllar boyunca çok fazla kaybetti, yani zincir Jerry'nin ünlü şarküteri (istiflenmiş sandviçleri nedeniyle benim favorim) ve Fairfax'ın elmas fırınını kaybetti. Vitray, pirinç ve koyu ahşapta iki katlı bir Batı Hollywood devi, Greenblatt'ın bir şişe dükkanı olarak iki katına çıktı, ancak daha da önemlisi birçok nesil Angelenos için bir toplantı yeri olarak hizmet etti. Marilyn Monroe, Marlon Brando ve Janis Joplin'i müşteri olarak saydı. En iyi arkadaşlarımdan biri benden çavdardaki ortak bir pastırma ve Matzo top çorbası kasesi üzerinde onun nedime olmamı istedi. Sahneyi incelemek için son hizmet gecesinde gün batımı şeridine geçtim ve Bir veda ısırığı için düşen onlarca yıllık hayranlarıyla sohbet edin – Kapanışın ağırlığı oradaki herkes üzerinde ağır görünüyordu. Ne kaybettiğimizi biliyorduk ve hala sokuyor. – Stephanie Breijo

Sawtelle mutfağı

UCLA'ya katılan bir öğrenci olarak ilk solo dairem Masayuki Ishikawa'nın alışılmadık Fransız-Japon restoranı Sawtelle Kitchen'ın arkasındaki bir sokaktaydı. Ishikawa (o arabasını benim yanımda park etti) bilmeliyim, ben Sawtelle Kitchen'ın arka kapısı ve kahve jöle sipariş (hiçbir tasfiye olmamasına rağmen) ve tatlıyı bitirdikten sonra boş parfait camını döndürebilecek kadar iyi. Ama ben de bir restoranın küçük, ahşap evinin içinde yemek ve en sevdiğim makarna sipariş: tereyağı, shiso ve ume veya turşu erik ile spagetti sipariş ettim. O kadar çok yedim ki hala oldukça yakın bir yaklaşım yapabilirim. – bh

Efsanevi mahkeme salonu gazetecisi Linda Deutsch, Mavi, OY Luck Club'ın diğer üyeleriyle birlikte, son bir kez Off Vine Restaurant'ta toplandı.

(Mariah Tauger / Los Angeles Times)

Asma

Bu doğru, yiyecekler tam olarak istisnai değildi. Ancak, 1989-2023 yılları arasında Hollywood'daki Vine Street'teki bir asırlık bir bungalovda açın, birçoğu bu ideal istasyonu işgal etti: size sadece var olan bulanık bir his veren bir California “Comfort” restoranı. Kalıcı kapanışının kelimesi yaklaşık iki yıl önce varken, her şeritten eski zamanlı yerliler vedalarını döktü. Bunlardan biri, Ace mahkeme salonu gazeteciliğinin yadsınamaz efsanesi olan Press muhabiri Linda Deutsch'du. Emekliliğe iyi ama yine de bir şekilde her zaman rapor ediyor, Deutsch (OJ Simpson denemesini kapsayan yıldızı Rose) masamıza haber ipucuyla yaklaştı ve asma asma ölüm ilanını yazmayı teklif etti. Gerçek bir opus'u, gerçek ikinci evine, özenle bildirdi. Son ortak sahibi Richard Falzone, “Bu sadece bir restoran değil,” dedi. “Burası sevginin, iyi yemeklerin ve iyi tezahüratın olduğu bir ev.” Deutsch çok çalıştı parçayatekrar tekrar bir Cub muhabirmişmiş gibi koşuşturuyor, gerçek bir işaret. Ve son byline olurdu. Deutsch bir yıl sonra 80'de öldü. – DH

Brite Spot

20'li yaşların başlarında bisiklet süreceğim Silver Lake ve Echo Park Standbys'in çoğu kapandı. Uzay, Silver Lake Coffee, Pizza Buona. Brite Spot bir lokant arkadaşıydı ve altın oda, kısa durak ve yankı arasında zıpladıktan sonra ya da diğer her şey kapalı olduğu ve şafak öncesi bağlama için floresan aydınlatılmış, vinil döşemeli bir cennet aradığımız için inerdim. Gıda her zaman vasat, ama atmosfer, insan izleme ve gündüz saat saatleri mahalle gecesi baykuşları için retro renkli bir vaha oldu. – DD

Bangkok Tadı

Tayland yemeklerine ilk girişim, 1990'ların başında Bangkok Restoran Taste'nin Pasadena Yemek Odası'ndaydı. Ailem Sue ve Phil Balderama'nın haftalık olarak yapışkan pirinçli kızartılmış erişte, köriler ve mango şölen. İş dünyasında yirmi yılı aşkın bir süredir, restoran bir otel restorasyon projesi için yer açmak zorunda kaldı. Sue'nun yemeğini ve bizi nasıl aile gibi hissettirdiğini hatırlayacağım. – JH

Dalmak!

Dalmak! 1994 yılında Century City Mall'da resmedilmiştir.

(Luis Sinco / Los Angeles Times)

Birkaç yıl boyunca dünyanın en ünlü film yönetmenlerinden biri, “Ya bir denizaltının içinde denizaltı sandviçleri yiyebilseydiniz?” Sorusunu yanıtladı. 1994'ten 1999'a kadar, Century City Alışveriş Merkezi'nin (şimdi Westfield) bir köşesinden çıkmış olan parlak sarı sahte bir alt, her 45 dakikada bir simüle edilmiş bir “dalış” ın meydana geleceği – sirenler, yanıp sönen ışıklar ve köpüren porthole pencereleri dahil. Yaklaşık 8 veya 9 yıllık bir çocuğa dalın! – Entertainment Impresarios'dan Steven Spielberg, Jeffrey Katzenberg ve Steve Wynn – bir harikalar diyarıydı. Bu sadece öğle yemeği değildi, maceraydı. Kitsch. Gezegen Hollywood ve Rainforest Cafe döneminde bile delilik.

Dalışını hiç unutmadım! Aslında, 2023'te Cadılar Bayramı içinVintage Dalış tedarik eden restoranı tanıtan Spielberg gibi giyindim! Ebay kapalı mal. Oradaki yiyeceklerin çoğunu hatırlayamıyorum, ama babamla bu tekil, su temalı, 11.000 metrekarelik son derece '90'ların restoranında oturma deneyimini asla unutmayacağım. – SB