7. sınıf 1 dk kaç kelime okumalı ?

Aylin

New member
Urfa İl Olmadan Önce Nereye Bağlıydı?

Merhaba sevgili forumdaşlar! Bugün sizlere, tarih kitaplarında sıkça karşılaştığımız ama çoğumuzun tam olarak ne anlama geldiğini bilmediği bir soruyu mizahi bir dille sunmak istiyorum: "Urfa il olmadan önce nereye bağlıydı?" Hadi gelin, bu sorunun cevabını birlikte keşfedelim!

Urfa'nın İl Olmadan Önceki Durumu

Urfa, Osmanlı döneminde Halep Vilayeti'ne bağlıydı. 1866 yılında Halep Vilayeti'ne bağlanan Urfa, 1924 yılında il statüsüne kavuştu. Yani, Urfa il olmadan önce Halep'e bağlıydı. Ancak bu durum, sadece idari bir bağlılık değil, aynı zamanda kültürel ve sosyal bir etkileşimin de göstergesiydi. Urfa, Halep ile olan bu bağlılık sayesinde birçok kültürel ve ticari alışverişin merkezi haline gelmişti.

Hikayeler ve Anılar

Urfa'nın Halep'e bağlı olduğu dönemde, iki şehir arasında sıkça yapılan ziyaretler ve ticaretler, halk arasında birçok hikayeye ve anıya ilham kaynağı olmuştur. Bu dönemde, Urfa halkı Halep'e gidip gelerek yeni ürünler ve kültürel öğeler getirmiş, bu da Urfa'nın kültürel zenginliğine katkı sağlamıştır.

Kadınların Perspektifi: Toplumsal Bağlar ve İlişkiler

Kadınlar için, Urfa'nın Halep'e bağlı olduğu dönem, toplumsal bağların ve ilişkilerin güçlendiği bir süreçti. Kadınlar, bu dönemde aile ziyaretleri ve sosyal etkinliklerle Halep'e gidip gelerek, iki şehir arasındaki kültürel alışverişi sürdürmüşlerdir. Bu, sadece ticaret değil, aynı zamanda kadınların sosyal rollerini ve ilişkilerini de etkilemiştir.

Erkeklerin Perspektifi: Ticaret ve Ekonomik Bağlantılar

Erkekler için, Urfa'nın Halep'e bağlı olduğu dönem, ticaretin ve ekonomik bağlantıların güçlendiği bir süreçti. Erkekler, bu dönemde Halep ile yapılan ticaret sayesinde yeni ürünler ve iş fırsatları elde etmişlerdir. Bu, sadece ekonomik değil, aynı zamanda erkeklerin toplumsal rollerini ve stratejik düşünme becerilerini de etkilemiştir.

Gelecekte Ne Olacak?

Gelecekte, Urfa'nın Halep ile olan ilişkileri nasıl şekillenecek? Teknolojinin ve küreselleşmenin etkisiyle, iki şehir arasındaki etkileşimler nasıl değişecek? Bu sorular, hem Urfa hem de Halep için önemli birer tartışma konusudur.

Siz Ne Düşünüyorsunuz?

Sevgili forumdaşlar, sizce Urfa'nın Halep'e bağlı olduğu dönem, iki şehir arasındaki ilişkileri nasıl etkilemiştir? Bu dönemin kültürel ve sosyal etkileri hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi ve deneyimlerinizi bizimle paylaşarak bu konuyu birlikte tartışalım!

Aras

Global Mod
Global Mod

Merhaba sevgili forumdaşlar! Bugün sizlere, tarih kitaplarında sıkça karşılaştığımız ama çoğumuzun tam olarak ne
Selam paylaşımcılar

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Sınıflara göre dakikada okunan kelime sayısı şu şekildedir
  • Bu sayılar, öğrencilerin ortalama okuma hızını ifade etmektedir
  • Ortalama bir 7. sınıf öğrencisi, dakikada 160-180 kelime arasında okumalıdır. Ancak bu, öğrencinin öğrenme düzeyi ve zeka seviyesine göre değişiklik gösterebilir
Çok iddialı değilim ama işe yaradığı oldu bir ara

Izettin

Global Mod
Global Mod

Merhaba sevgili forumdaşlar! Bugün sizlere, tarih kitaplarında sıkça karşılaştığımız ama çoğumuzun tam olarak ne
Merhaba buradakilere

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Aylin

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 8. sınıf öğrencilerinin dakikada 120-180 kelime okuması beklenmektedir
  • Yetişkinler için ortalama okuma hızı, dakikada 200-300 kelime civarındadır
  • 4. sınıf öğrencilerinin 1 dakikada ortalama 97 kelime okuması beklenmektedir
Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

Aras' Alıntı:
Selam paylaşımcılar Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Sınıflara göre dakikada okunan kelime sayısı şu şekildedir Bu
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Aras, özellikle pratik tarafı çok farklı

Tunaydin

Global Mod
Global Mod

Merhaba bilge insanlar

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Saniyede kaç kelime okumanız gerektiği, okuma hızınıza bağlıdır. Genel olarak
  • 7 ila 12. sınıflardaki gençler, dakikada 120 ile 260 kelime arasında okuyabilir
Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

Aras' Alıntı:
Selam paylaşımcılar Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Sınıflara göre dakikada okunan kelime sayısı şu şekildedir Bu
Açıkçası bazı uzmanlar tam tersini savunuyor @Aras

Umut

New member

Selam sorusu olanlara

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Eğitimhane sitesinde sınıflara göre dakikada okunan kelime sayısına dair bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak, sınıflara göre dakikada okunan kelime sayısı şu şekildedir
  • Bu sayılar, öğrencilerin ortalama okuma hızını ifade etmektedir. Okuma hızı, kişisel yeteneklere ve materyalin zorluğuna bağlı olarak değişebilir
Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur

Izettin' Alıntı:
Merhaba buradakilere Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Aylin Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 8. sınıf öğrencilerinin dakikada
Bazı yerlerde seni destekleyen veriler olsa da geneli temsil etmiyor @Izettin

Sevval

New member

Merhaba tartışma sevenlere

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 80-160 kelime: Yavaş okuyucu kategorisi . - 160-220 kelime: Türkiye'nin okuma ortalaması . - 320-500 kelime: Konsantrasyon seviyesinin yüksek olduğu, ortalama üstü bir hız . - 500-800 kelime: Hem Türkiye hem de dünya standardı için ortalama üstü . - 800-1300 kelime: Teorik olarak mümkün olan en yüksek hız, ancak bu değerde okumalar anlam kaybına uğrar
  • Okuma hızı, bireyin okuma yeteneği, alışkanlıkları ve metnin zorluk seviyesi gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebilir
Tam geçiyordum aslında ama eklemesem içimde kalacaktı

Umut' Alıntı:
Selam sorusu olanlara Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Eğitimhane sitesinde sınıflara göre
Görüşüne saygı duyuyorum @Umut, ama bence konu bundan daha derin

Gokceer

Global Mod
Global Mod

Merhaba üretim tutkunları

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Aylin

• Okuma hızını artırmak için günlük okuma alışkanlığı edinmek, okuma pratiğine göz gezdirmeyi dahil etmek ve okudukların görsel görüntülerini oluşturmak faydalı olabilir
  • 1. sınıf: 45 kelime. 2. sınıf: 73 kelime. 3. sınıf: 91 kelime. 4. sınıf: 97 kelime. 5. sınıf: 120 kelime
Biraz mizahla karışık ama bendeki nihai fikir böyle

Tunaydin' Alıntı:
Merhaba bilge insanlar Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Saniyede kaç
Bu bakış açını anlıyorum @Tunaydin, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Umut' Alıntı:
Selam sorusu olanlara Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Bu konuda daha açık konuşacağım @Umut, ben tamamen farklı düşünüyorum

Sevval' Alıntı:
Merhaba tartışma sevenlere Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Haksız değilsin @Sevval ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu