17 LA Times okuyucularına göre guacamole nasıl yapılır

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Guacamole nihai yan yemek – çoğumuz Super Bowl Pazar günü tortilla cips üzerinde yemek olacağız. Avokado, domates, soğan ve limon suyunun basit bileşenleri tipik Meksika Amerikan yaklaşımını tanımlar.

Ancak gıda editörü Daniel Hernandez, hem yüksek su içeriğine sahip hem de guacamole vıcık vıcık olabilen domates ve soğanı terk ederek tarifi daha da azaltmayı önerir. Bunun yerine, Mexico City'de yaşarken honladığı basit, baharatlı bir guacamole tarifi paylaşıyor.

Doğal olarak, Guacamole Kaliforniya için çok endemik bir yemek olduğu için La Times okuyucuları Hernandez'in yaklaşımı hakkında güçlü ve çelişkili görüşlere sahipti. Hikayesinin sonunda, okuyucuları yemeği evde nasıl yaptıklarını paylaşmaya davet ettik. İşte birçok anlayışlı ve ayrıntılı yanıtlarından bazıları:

“Su sorunu nedeniyle asla domates kullanmam, ama yeşil soğan kullanıyorum. Bazen yeşil soğanı bir miktar ilgi için karakterize ediyorum, ama çoğunlukla onu kesiyorum ve Chiles ile ekliyorum. Her zaman bir jalapeño ve bazı serrano chiles, çok fazla sarımsak ve bol miktarda limon suyu kullanıyorum. Özel günler için un tortilla cipsleri kızartıyorum. ” – Catherine Günü

“Çok fazla kireç kabuğu kullanıyorum, ama limon suyu yok. Bunun yerine beyaz sirke ekliyorum. Diğer malzemeler avokado, sarımsak, kişniş, doğranmış yeşil soğan ve jalapeño ya da bir çekim sıcak sos, ayrıca tuz ve karabiber. ” – Kellogg Booth

“Bir soğan aroması, Küba Ensalada de Aguacate y Cebolla olan basit mükemmelliğe tanık olduğu gibi, avokadolar için müthiş bir tamamlayıcıdır. Guac yaptığımda avokado, arpacık, limon suyu, kişniş, tuz ve karabiber ve bazen elimdeki sıcak soslardan biraz kullanıyorum. ” – J. Vega

“Bir zamanlar guacamole'mde bir dizi bitki (kurutulmuş fesleğen ve kekik dahil) kullandım, ancak Venedik'teki Joe's Restaurant'taki Latin iş arkadaşlarım 'Gringo Guacamole' olarak adlandırdı. Bu yüzden basit stillerine dönüştüm – soğan, domates, avokado, şili, kireç, kişniş ve tuz. ” – Darren Leon

“Guacamole'deki domatesleri hep sevdim ve durmayacağım. Benimkinde Roma domatesleri diğer tiplerden daha az ve daha az sıvı oldukları için kullanıyorum. Soğan eklemeyi de seviyorum ve bırakmayacağım; Kullanılacak tip, krizini gayet iyi koruyan beyaz soğandır. ” – Von karman

“Avokado, limon suyu, doğranmış soğan, az miktarda domates ama sadece et ve cilt-meyve suyu ve tohum yok-bıçaklı Romaine marul, dilimlenmiş siyah zeytin, orta salsa dab, çift tapatio, taze öğütülmüş biber, limon biberi ve çok az koşer tuzu. ” – Edward Lee Lamoureux

“Avokado, kireç, tuz, dönem. Avokado bölgesinin kalbinde Patzcuaro'da yaşadığım guacamole gibi. ” – Robert Lauriston

“Soğan yerine soğan tozu kullanıyorum, tadına bakıyorum ve en önemlisi ince kıyılmış bir armut ekliyorum. Bunu yıllarca Mexico City'de yaşayan bir kadından öğrendim. Ayrıca ince doğranmış üzüm ekledi, ancak birkaç denemeden sonra bunu yapmayı bıraktım. ” – Kevin Banner

“Babam Puebla'dan inanılmaz bir aşçıydı. Bana beyaz soğan kullanarak nasıl guacamole yapacağımı öğretti (çok [finely] doğranmış), Roma domates (daha az su var), kireç ve tuz. Bu tarif asla aşılmadı. Onlarca yıldır Meksika'nın her yerinde seyahat ettim ve guacamole'm (babamın mükemmelleştirdiğim tarifi) zirveye oturuyor. ” – Omar Torres

“Basit, hızlı ve en iyisi: mükemmel olgun Haas avokadoları, taze sıkılmış limon suyu, sarımsak tuzu. Şık ve muhteşem parlak iki tonlu yeşil renk tutmak için keskin bıçakla karıştırın. ” – Adam Işık

“Kurutulmuş Sungold domates ve susuz soğan kullanıyorum. Bu, sarkıklık sorununuzla ilgilenir. Sarımsak, kireç ve acı biberleri pürüzsüz bir tereyağı tatma avokado ile koyduğunuzda artık avokado tadına bakmıyorsunuz. Ancak, bazen Zankou Tavuk Toum'u koyuyorum! ” – Lawrence Kassis

“Endişelendiğim kadarıyla, domates ve soğanı guacamole koymak kutsallık. 71 yaşında hiç bunu yapmadım. Sarımsak, kireç, şili ve avokado. Isı kaynakları füme Chipotle, Ancho, Cayenne, kırmızı biber pulları, vb. – Aw Jay

“Sık sık avokado, tuz, karabiber ve limon suyu kullanıyorum. Avokado'nun ceviz lezzetini vurgular. ” – Eric Lund

“Domates söz konusu olduğunda Daniel'e katılıyorum. Onları yıllar önce terk ettim. Soğanı (kırmızı, ince doğranmış), artı birkaç kişniş yaprak, tuz ve kireç tuttum. En sevdiğim versiyonum, ama gerçekten kötü guacamole gibi bir şey var mı? Kesinlikle benim deneyimimde değil. ” – Kevin Watkins

“1966'da babam arka bahçemizdeki tepeye yaklaşık 30 avokado ağacı dikti; Salatalarda guacamole ya da sadece avokado yedim. Onun lezzetli guacamole, limon, sarımsak ve tuz ile birlikte Worcestershire sosu bir ipucu içeriyordu. Hala en sevdiğim yol (şimdi Şili'yi eklemeyi sevmeme rağmen). ” – Rebeckah Rithner

“Alternatifler arasında güneşte kurutulmuş domates salçası ve soğan tozu bulunur. Avokadolar verimli bir şekilde parçalamak için bir patates ricer kullanıyorum. Çiğden daha temiz, daha hafif bir lezzet için çatalla ezilmiş kavrulmuş sarımsak kullanıyorum (ve nefes ve ciltte keskin bir kokudan kaçınmaya yardımcı olur). Ekşi limon suyu ve ezilmiş kırmızı biber zemini, benzersiz bir lezzet katan ancak avokado'nun tek tip dokusunu etkilemeyen bir kahve öğütücüsünde ezilmiş kırmızı biber zemini dengelemek için biraz agave nektarı kullanıyorum. ” – John Gaylord

“Ben soğan ve sarımsaktan kaçınıyorum ama Pete sevgisi için kişiyi guacamole dışında bırakın lütfen. Garnitür olarak bile. ” – Steve Hershenson