101 yıl sonra, kapılar LA'nın Orijinal Pantry Cafe'de kapanıyor

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Pazar günü Downtown Los Angeles, 1924'ten beri sıcak kahve, hamburger ve kahvaltı plakası sunan orijinal Pantry Cafe'nin kapatılmasıyla başka bir ikonik eatery kaybetti.

Planlanan kapanış haberi, patronlar 9. ve Güney Figueroa sokaklarının köşesindeki lokantada veda yemeği ararken hızlı bir iş çıkardı.

Deklanşörün kendisi acıydı. Kapılar kapatıldıktan sonra, lokantanın kalan 25 işçisi içeride toplandı, nihai çeklerini içeren Manila zarfları aldı ve sendikalarından destek alarak ayrılmayı reddetti.

Petersen'in lokanta işçilerini onlarca yıldır temsil ettiğini söylediği Unite Yerel 11 sendika'nın yardımcı başkanı Kurt Petersen, “Perspektiflerinden hala açık” dedi. “Yönetime fikrini değiştirmelerini istediklerini söylediler.”

Restoran, Los Angeles Legacy'sini zarif yemeklere değil (Yelp'te vasat 3.7 derecelendirmesi vardı), ancak 24 saatlik hizmetinde gece baykuşları ve erken yükselişler için bir cennet haline getirdi.

Diner geçmiş tehditlerden kurtulmuştu. 1950'lerde bir otoyol projesinden kaçtı ve rampa dışı bir yol katınacak şekilde yerini hareket ettirdi. Eski Belediye Başkanı Richard Riordan, 1981 yılında daha büyük bir arazi anlaşmasının bir parçası olarak restoranı devraldı.

• Paylaşmak

Yoluyla paylaşmak Ekstra paylaşım seçeneklerini kapatın

“Kiler'e aşık olduğumda, kahvaltıdaydım, kahve içiyordum ve okuduğum bir kitap vardı,” diyor Riordan. “Çok rahatladım ve garson geldi ve 'Okumak istiyorsanız, kütüphane 5. ve umut' dedi. O zaman ona aşık oldum. “

Ancak Covid-19 pandeminin izolasyon politikaları ağır bir darbe verdi ve lokantayı saatlerini sınırlamaya zorladı. Restoranda 82 işi korumak için 1,7 milyon dolarlık federal krediye (affedilen 500.000 dolar dışında) rağmen, işçiler Pazar günkü kapanıştan sadece yaklaşık iki düzine çalışanın kaldığını söyledi.

Los Angeles Court Records, Fazla mesai, dinlenme ve yemek molaları için ödenmemiş ücretler iddia eden kiler işçileri adına Nisan 2023'te önerilen bir sınıf davası açıldığını gösteriyor. İki hafta sonra Riordan öldü. Filings, ücret davası Şubat ayı kadar yakın zamanda yerleşim görüşmelerinde kaldı.

Diner'ın mülkiyeti Riordan'ın güvenine transfer oldu, bu da hayırsever çabalarını desteklemek için varlığı satmaya çalıştığını söyledi. Birlik, mevcut sözleşmeyi onurlandırmasını gerektirecek şartları müzakere etmeye çalıştı. Bu olmadı ve sendika Ulusal Çalışma İlişkileri Kurulu'na şikayette bulundu.

Kiler işleten Trust şirketinin genel müdürü avukat Carl McKinzie, Pazar günü yorumu reddetti. Bir muhabiri, geçen yazdan beri satış görüşmelerinin devam ettiğini söyleyerek haftanın başlarında medyaya verilen uzun bir hazırlık ifadesine yönlendirdi.

Diner'ın kapıları Pazar günü kapandıktan sonra, güvenin bir temsilcisi geldi ve son maaş çekleri içeren zarfları dağıtmaya çalıştı. İşçiler onları almak için adım atmazsa, onları bir masaya koydu.

“Zarfı masanın üzerinde bıraktılar ve arkadan çıktılar,” dedi sadece adını veren bir masa sunucusu Alex. 24 yıl lokanta çalıştığını söyledi. Hayır, teşekkür ederim. Hiçbir şey söylemiyor. “

İşçiler geride kalmaya çalıştıklarında, yönetim LA polisi olarak adlandırıldı ve memurlar sonunda çalışanlara kalırlarsa izinsiz giriş suçlamasıyla karşılaştıklarını söylemeye geldi. Bir sendika temsilcisi, kiler işçilerinin olaysız bıraktığını, ancak sendikadan Petersen kaldı ve bir atıf verildiğini söyledi.

Alex, önümüzdeki hafta ne olabileceğinden emin değildi, sendikanın insanları pankartlar ve işaretlerle ön plana çıkarması dışında. Sendika yetkilileri, kanatlarda zaten yeni bir sahip olup olmadığını bilmediklerini söyledi.

Kiler Çevrimiçi Sipariş Hizmeti Pazar günü faaliyete geçti. Bir Times muhabiri Çarşamba günü ilk iş için Fransız tostu için bir paket sipariş verebildi.