TikTok'un sandviç kralı Owen Han'ın meteorik yükselişi

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Owen Han, 2021 yazında bir gün iki dilim ekşi mayalı ekmeğin arasında ızgara tavuk, domuz pastırması, ezilmiş avokado ve chipotle mayonezden oluşan bir TikTok videosu yayınladığında internetin sandviçleri ne kadar sevdiğini bilmiyordu. Ama çok geçmeden öğrendi.

Han, küçük ve düzenli alanın çoğunu büyük bir mutfağın kapladığı, yerleşik ızgaralı altı ocaklı bir ocak ve daha fazla bıçakla donatılmış Venedik'teki stüdyo dairesinde “Bu benim bir milyon izlenme rekorunu kıran ilk videomdu” diyor bazı restoranların aksine tavalar ve şarküteri tarzı et dilimleyici.

Los Angeles sandviç severler için cennettir. Uzun zamandır favorilerden modaya uygun yeni gelenlere kadar bunlar şu anda denemek için en iyi sandviçler.

“Bunun gerçekleşmesi bir nevi şans eseri oldu” diyor. “Balık yahnisi olan cioppino'yu çekmeyi planlıyordum. Çok zaman alıyor, çok fazla malzeme var ve kendimi biraz tembel hissediyordum, bu yüzden 'Biliyor musun? İzin verin de öğle yemeğimi hazırlarken film çekeyim.'”

Üç yıl sonra Han'ın TikTok'ta 4,3 milyon, Instagram'da 2,2 milyon takipçisi ve yaklaşık 800.000 sadık YouTube hayranı var. İlk yemek kitabı “Stacked: The Art of the Perfect Sandwich”, kıyıdan kıyıya turuna başladığı 15 Ekim'de Harvest tarafından yayınlanacak. İbiza'daki bir pop-up'ta yemek yapmaktan ve içerik için ona kur yapan birçok markadan biri olan Tillamook ile Oregon'daki peynir yapımı turundan yeni döndü.

Owen Han'ın mutfağındaki kitap rafında, büyükannesinin Time Life'ın “Tarifler: Çin Yemekleri” kitabının kopyası, onun yazdığı “Yığılmış: Mükemmel Sandviç Sanatı” adlı yemek kitabının yanında duruyor.

Şöhret için yeni bir denklem yaratan TikTok standartlarına göre bile Han'ın yükselişi çok hızlıydı. Tavuk-domuz pastırmasından kaçınan sando'nun başarısına dayanarak, “Düşündüm ki, başka bir tane deneyeyim, o da masanın üstündeki biftekli sandviçti.” [cookbook] kapak ve bu 10 milyon görüntülemeyi kırdı. Vay canına, bu çılgınlık gibiydi. İnsanlar sandviçleri seviyor ve ben de sandviçlere olan tutkumu paylaşmayı seviyorum.

Bunu kahvaltı sandviçiyle sürdürdü. “Ve o andan itibaren insanlar bana 'sandviç adam' diye seslenmeye başladı. Biraz kulağa hoş geliyor” diyor Han mütevazı bir tavırla.

O zaten Sandviç Kralıydı.

'Rahatlatıcı bir şey'

Ve bu sadece başlangıçtı. Tomahawk bifteği sammie'si neredeyse 13 milyon TikTok görüntülemesine ulaştı. Tavuklu tikka sarma: 16,6 milyon. Açık yüzlü jambon ve peynir: 24 milyon. Laffaya sarılmış sığır eti shawarma: 52,3 milyon (bu, Güney Kore'nin tüm nüfusundan daha fazla).

Uzun boylu ve esmer olan Han, videolarının çoğunda neredeyse hiç konuşmuyor. Neredeyse her zaman aynı şekilde başlıyorlar: Sandviçini eziyor, pürüzsüz bir dilim veya büyük bir parça ile kesiyor, büyük, çıtır bir ısırık alıyor ve kocaman bir gülümsemeyle gülümsüyor. Hızlı düzenlemeler ve ASMR sosyal medyada yeni bir şey olmasa da, şarküteri etlerini tokatlama ve ekmeğe sos sıçratma şekli açıkça izleyicilerinde yankı uyandırıyor.

Zaman 40 dakika

Verim 2 sandviç yapar

İnsanlar neden sandviçleri bu kadar çok seviyor? Han, “Bence bu rahatlatıcı bir şey, çok rahatlatıcı bir yiyecek” diyor. İtalyan büyükannesinin pan e Nutella'sı ve Sarasota, Florida'daki lise kafeteryasındaki günün sandviçi de dahil olmak üzere, “Yani aklıma tonlarca anı geliyor”. “Kafeterya personelini çok sevdim. Cuma gününün ton balığının eridiğini çok net hatırlıyorum. Perşembe burgerdi. Ne servis edilirse edilsin, her zaman sandviçi alıyorum.”

Milano'da doğup Florida'da büyüyen Han, yazlarını büyükannesiyle birlikte Toskana dağlarındaki küçük bir köyde, yakın zamana kadar Wi-Fi'nin bulunmadığı bir yerde geçirdi. “Yani zamanınızı dışarıda koşarak geçirmek veya Nonna'nın yemek yapmasını izlemek dışında yapacak pek bir şey yoktu” diyor. “Ve ben daha çok onunla mutfakta kalmanın hayranıydım.”

Her şey ayrıntılarıyla: Owen Han, OG Baharatlı Tavuklu Sandviç yapıyor – pastırma, avokado, kırmızı soğan ve ekşi mayalı patates kızartmasıyla baharatla ovulmuş tavuk tarifi, yeni yemek kitabı “Stacked”da yer alıyor.

Yapmayı öğrendiği ilk şey makarnaydı ve Nonna, Han'ın Şangaylı babasıyla birlikte ona yemeğe, özellikle de cucina povera'ya karşı bir tutku aşıladı: sugo di pomodoro, stracotto (rosto), carbonara, sebze ve şarapla kızartılmış hindi. , dışarıdaki fırından pizza.

Onu yerel bir restoranda yemek pişirme kursuna kaydettirdi, ancak bunun dışında USC'de ekonomi ve beslenme eğitimi almış, kendi kendini yetiştirmiş bir şef. Üniversiteden sonra Los Angeles'taki bir hastanede “beslenme elçisi” olarak işe başladı. “Bu, hastalara yemek dağıttığımı ve onların siparişlerini aldığımı söylemenin süslü bir yolu” diyor.

İşte o zaman hayatı değişti. Nisan 2021'de, Han'ın yemek pişirme tutkusunu alevlendiren eski bir konser piyanisti olan babası, COVID-19 nedeniyle öldü. Han, kitabında babasının ölümünden sonra işine dönmenin “sürekli benzer zorluklar ve acılar yaşayan ailelerle çevrili olduğum” işine geri dönmenin son derece zor olduğunu yazıyor. O zamanlar tipik bir iş günüm banyoda saatlerce ağlayıp işimi ihmal etmemden ibaretti.”

O zamanki oda arkadaşı H. Woo Lee, TikTok'ta yemek videoları yayınlıyordu ve Han yemek yapmayı sevdiği için onu da aynısını yapmaya teşvik etti. Han, “Beni başlamaya teşvik ettiği için gerçekten ona borçluyum” diyor.

Han, “O zamanlar bir Instagram hesabım vardı ancak yemek içeriği paylaşamayacak kadar utanıyordum” diyor. “Beni takip eden 800 kişi tanıdığım için 'Orada kendimi utandırmayacağım' dedim. Ben de bu yeni platform olan TikTok'a geçtim.

Viral hale gelen ilk videolar arasında, Çinli büyükannesinin babasından kendisine aktardığı yemek kitabındaki tarife dayanan karidesli tost vardı. Mutfağındaki kitaplıktan “Tarifler: Çin Yemekleri” kitabının lekeli, zar zor ciltlenmiş kopyasını alıyor (burada ayrıca Bon Appétit kişiliği Brad Leone'nin hediyesi olan “Sandviç Kralı Owen Han” yazılı bir kupa da var) ve nerede olduğunu gösteriyor. sayfasına “doğranmış kereviz yaprağı (sic)” yazdı. “Burada bazı düzenlemeleri vardı” diyor.

İlk tavuklu sandviçi bir milyon izlenmeye ulaştığında ve ilk markalar ona ulaştığında, hastanedeki işini bırakmış, Hollywood'daki Roscoe's Chicken & Waffles'ın operasyonlarında çalışma teklifini geri çevirmiş ve tam zamanlı olarak işe odaklanmaya karar vermişti. sandviç içeriği.

Lazanya sandviç midir?

Geçenlerde bir ağustos günü, Nonna'nın tarifi olan polpette için domates sosunu karıştırırken ocağın başında duruyordu. Ancak Han, “Nonna asla köfteli meze yapmadı” diyor. “Köftenin ne olduğunu bildiğinden şüpheliyim.” Ta ki bu yaz İtalya'da onunla bir tane hazırladığının videosunu çekene kadar.

“Yemek yiyince gerçekten tuhaflaştı [meatballs] bir sandviçte. Ama o şöyle dedi: 'Bu aslında çok iyi.'”

Zaman 3 saat

Verim 4 sandviç yapar

Nonna'nın köfteleri özellikle yumuşaktır, sütle ıslatılmış ekmek (geleneksel galeta unu veya panko yerine) ve çırpılmış yumurta ile birleştirilmiştir. Han, iyi bir köfte altının anahtarının fazla sos yapmamak olduğunu söylüyor. “Kimse ıslanmış ekmeği sevmez.”

Han, Nonna, Giada De Laurentiis, Martha Stewart, Alex Guarnaschelli ve Padma Lakshmi ile yemek pişirdi ve videolar çekti. Stewart'a sandviçin geniş tanımını (un/ekmek bileşeni içeren istiflenebilir malzemeler) açıkladığında “Hızlıydı. 'Bu lazanyanın sandviç olduğu anlamına mı geliyor?' dedi.

A simple tomato sauce is part of Nonna’s meatball sandwich.

But you can’t eat lasagna with your hands, I respond.

“I have,” Han says.

The “Stacked” cookbook includes recipes for tacos, burgers, burritos and wraps, a quesadilla, chicken and waffles, as well as more traditional sandwich styles, both classic and inventive. (But no lasagna.)

Mining his Italian and Chinese heritage and inspiration from social media, “I have yet to run out of ideas,” says Han, who estimates he has made nearly 1,000 sandwiches since becoming a self-described sandwich influencer and keeps a continual list of ideas on his phone.

“It’s definitely a fear of mine, but if I’m ever at a dead end or lacking inspiration, I will just pull that up. … There are times where I will literally wake up from a dream or a nap, and will come up with an idea and I’ll just add it to that tab.”

When asked about critics of TikTok cooking content who point out that 30-second videos are more entertainment than instructional, he says, “I fully agree. There is some instructional element to the short videos, because if you slow it down or watch it enough times, [you] işin esasını anlayın.”

Ancak yemek kitabı yazma konusunda kendisine ilham verenin kısmen yorum ve yemek tarifi talepleri içeren DM'ler alması olduğunu söylüyor. “Hikayemi ve tariflerimi insanlarla paylaşmak istedim.”

Owen Han, Venedik stüdyosunun penceresinden dışarı bakıyor. TikTok'un sandviç kralı için sırada ne var? YouTube'da.

Harvest yönetici editörü Sarah Pelz, Han'ın “otantik, çekici, yemek yapmayı gerçekten çok sevdiği ve bunu doğal bir şekilde başardığı” için yemek kitabı önerisinin öne çıktığını söylüyor. Hayran kitlesi ile “Onlarla doğrudan bir bağlantısı var. Bunu büyük sosyal medya platformlarına sahip yazarlarda gördük. Sanırım okuyucular bu kişiyi tanıdıklarını hissediyorlar. Yani yayıncıların yazarlar için kuramayacağı çok kişisel bir bağ var.

Kool-Aid turtaları ve çikolatalı şuruplu kekler gibi retro tarifler yapan B. Dylan Hollis'in “Geçmiş Yılı Pişirme” kitabını New York Times'ın en çok satanlar listesinde 1 numaraya fırlatan da bu oldu. Joshua Weissman'ın “An Unapologetic Cookbook” ve Joanne Lee Molinaro'nun “The Korean Vegan” adlı kitabı da dahil olmak üzere TikTok yaratıcılarının diğer yemek kitapları da en çok satanlar listesine girdi.

Han için bir sonraki sınırın birkaç yemek pişirme serisiyle deneyler yaptığı YouTube olduğunu söylüyor. Bunlardan biri, Han'ın dan dan Bolognese gibi karışımlarıyla birlikte “Ciao Chow” – “İtalyan 'ciao'su ve Çin 'yemesi' gibi”. Diğeri ise Han'ın FaceTime aracılığıyla büyükannesine danıştığı ve onun klasik İtalyan yemekleri yorumlarını değerlendirdiği “My Nonna Knows”.

“Kesinlikle YouTube'umda uzun biçimli içerik yayınlamaya devam etmek istiyorum” diyor. Kitap turu bittikten sonra YouTube'u ana odağı haline getirmeyi ve başka bir dizi hazırlamayı planlıyor.

“Şu anda kendi dilimde konuşmuyorum bile [social media] Videolar, izleyicinin benim farklı bir yönümü görmesine ve daha sonra deneme yapmasına izin vermenin harika bir yolu. Ve sandviçlerden fazlasını pişirebildiğimi göster.”

Owen Han'ı görün LA Times'ın Yemek Kasesi Cumartesi günü saat 21.10'da Nonna'nın Köfteli Sandviçini yapıyorum