Son moda meyve suyu barlarını unutun. Yeşil meyve suyu için gidilecek yer burası

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Meyve suyu barında kuyrukta bekleyen güzel insanların, mükemmel tonlardaki kalçalarına yapışan spor giyimlilerin bu duruma özel giyindiklerine inanıyorum. Söz konusu sağlığı ve canlılığı destekleyen iksiri satın alırken kişinin uygun şekilde formda ve sağlıklı görünmesi önemlidir.

Hiçbir zaman yeşil meyve suyu insanı olmadım ya da bir meyve suyu barını rahatlıkla ziyaret edebilecek kadar yeterli hissetmedim ya da yeterli paraya sahip olmadım. Kasabanın bazı yerlerinde, bir cam kavanoz meyve suyu kendi statü sembolü haline geldi; bardağın üzerindeki isim ise zenginlik grubunuzun bir göstergesi.

Peki en son ne zaman barın arkasında Robot Coupe'ye kereviz fırlatan kişi size yeşil meyve suyunuzu değiştirmek isteyip istemediğinizi sordu? Veya göz teması kurdunuz mu? Veya size tescilli lahana, kereviz ve salatalık karışımına 15 dolar ödeyecek kadar havalıymışsınız gibi mi davrandı?

Hyde Park'taki küçük bir market ve meyve suyu barı olan Kathy's Kitchen'a yakın zamanda yaptığım bir ziyarette, sahibi Kathy Alston, siparişimi verdikten birkaç saniye sonra mutfaktan çıktı.

“Deneyin,” dedi ve bana plastik bir kap içinde bir miktar yosun yeşili sıvı uzattı. “Ne düşündüğü söyle. Zencefili toplamamı ister misin?”

İnanamayarak ona baktım, sonra bardağı bitirdim. Meyve suyu limonla elektrikliydi ve sıcak zencefille keskindi. Kereviz asidi dengeledi, biraz tuzlu, biraz çimenli. Tazeliği karşısında gözlerim büyüdü. Anında bağımlısı oldum.

Alston meyve suyu karıştırma ustasıdır. Eski mühendis, 1980'lerin sonunda bir Vitamix satın aldı ve kendisi, ailesi ve arkadaşları için meyve suları ve smoothie'ler hazırlamaya başladı. Katkı maddelerinden kaçındı. Organik bütün gıdaları benimsedi.

“Bebeklerim doğduğunda anne sütünden mamaya geçtim ve içindekiler üzerinde çalışmaya başladım” dedi. “Orada kimyasalları ve kötü şeyleri fark etmeye başladım.”

Alston, büyükbabasının şeker hastası olup 57 yaşında ölmesini izledi. Babası da aynı yaşta yüksek tansiyon, şeker hastalığı ve felç nedeniyle hayatını kaybetti. Alston'un annesi 67 yaşında şeker hastalığı ve bunun sonucunda ortaya çıkan konjestif kalp yetmezliği nedeniyle öldü.

“Kendi aileme bakıyorum ve Amerikan gıda sistemiyle ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorum” dedi. “Annem hastalandığında ona daha iyi yemek ve az şekerli içecek sunacak birini bulabileceği bir yer yoktu. Sadece mevcut değildi.

Alston mühendis olarak kariyerinden emekli olduğunda meyve suyu işine başladı. Meyve sularını Crenshaw'daki yerel çiftçi pazarında sattı, Atwater Village'a ve Los Angeles çevresindeki diğer pazarlara yayıldı. Ailesine ve mahallesine daha sağlıklı seçenekler sunma arzusuyla hareket ederek, ilk meyve suyu mağazasını Aralık 2020'de Hyde Park'taki Crenshaw Bulvarı'nda açtı. Ocak 2023'e kadar EBT'yi kabul edebildi ve taze ürünler, kiler içeren küçük bir pazar alanı ekledi. yerel şeflerin hazırladığı temel yiyecekler ve hazır ambalajlı yemekler.

Günün ürünleri kapının yanındaki kutularda sergileniyor. Alston'ın her hafta ziyaret ettiği çiftçi pazarlarında bulduğu şeylerle birlikte sık sık değişiyorlar. Ayrıca lahanasını Bell'de bir kentsel çiftliği işleten Los Angeles merkezli kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Grow Good'dan alıyor.

“İnsanlar mükemmel ürünler elde etmek için ne kadar çok çalıştığımı bilmiyorlar” dedi. “Mevsiminde ne varsa bu haftanın tadı da odur. Yaptığım işten memnunum.”

Hyde Park'taki Kathy's Kitchen'dan bir Soul Bowl.

(Jenn Harris / Los Angeles Times)

Meyve sularına ek olarak, haftanın ödülünü gösteren küçük bir kase ve taco menüsü de var. Siyah fasulye, yeşillik, lahana, mor lahana, avokado, soğan ve diğer birçok ürünle kendi Soul Bowl'unuzu oluşturabilirsiniz. Benimkini, yumuşak ve tatlı bir şekilde filizlerle karıştırılana kadar sotelenmiş bir mor lahana tabanıyla sipariş ediyorum. Üstünde avokado püresi, soğan turşusu, yeşil zeytin ve sıcak jalapeños ile benekli beyaz peynir kırıntıları bulunur.

Bir hafta boyunca çoğunlukla kahverengi yiyecekler yedikten sonra bu ismi son derece uygun buluyorum. Haftada birkaç kez yemek isteyeceğim türden bir şey. Ve kasesi 15 dolara belki bunu karşılayabilirim.

Alston, mağazada bile işin devamını sağlamak için meyve sularını çiftçi pazarlarında satmaya devam ediyor. Toplumuna sağlıklı gıda sağlamak savaşın sadece yarısıdır.

“İnsanların eski kötü alışkanlıklardan yeni, sağlıklı alışkanlıklara geçiş yapmalarını sağlayacak bilgi, danışmanlık ve ürünleri içeren, sağlıklı beslenmeye yönelik temel bir kültürel değişime ihtiyaç var” dedi.

Mağaza esas olarak 12 dolarlık meyve sularını satın alan ve toplu üretim yapan sürekli müşterilerle ayakta kalıyor. Siparişimi beklerken müdavimlerinden biri içeri girdi ve doğruca pazarın bir köşesindeki buzdolabına yöneldi. Bir arabaya çeşitli meyve suları ve hazırlanmış yiyecekler yükledi. Alston onun adını biliyordu ve ona haftanın özel etkinliklerinden bahsetti.

“Sahip olacağımı düşündüğüm kadar sürekli müşterim yok ama bunu anlıyorum” dedi. “Gıda sistemindekilerle rekabet halindeyim ve eğer siz tuza ve şekere bağımlıysanız, ben rekabet edemem.”

Eve dönerken üç şişe meyve suyunu da açtım, tazeliğin beni öğleden sonraki durgunluğumdan çıkarmasını sabırsızlıkla bekliyordum. Limon, zencefil ve zerdeçal güneş ışığında şişelendi. Kereviz, salatalık ve lahananın yarısını iki açgözlü yudumda bitirdim. Ama ben kereviz, limon ve zencefile bağımlıyım. Sanırım artık yeşil meyve suyu insanıyım.

Bir sonraki yeşil meyve suyunuzu ve Soul Bowl'unuzu nereden alabilirsiniz?

Kathy's Kitchen Market ve Juicery, 7701 Crenshaw Blvd., Los Angeles, (323) 814-8208, kathyskitchenla.com