Silver Lake'in Tüm Gün Bebeği 15 Aralık'ta kapanıyor

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Trajedi ve devam eden mali zorluklarla gölgelenen bir yılda, Los Angeles'ın en yaratıcı mahalle restoranlarından biri kapanıyor. Güney mutfağından, Meksika lezzetlerinden ve daha fazlasından ilham alan yenilikçi yemek salonu tarzındaki restoran All Day Baby, Silver Lake'te geçen beş yılın ardından 15 Aralık'ta kapanacak.

Günün sonunda nedeni basitti: Sahibi Lien Ta, restoranın günlük bazda operasyonları sürdürmek için yeterli para kazanmadığını söyledi.

“Gerçekten neredeyse paramız bitti” dedi. “Her hafta, açık olduğumuz her gün para kaybediyoruz.”

Here's Looking at You'nun sahipleri Lien Ta ve merhum Jonathan Whitener'ın restoranı, Whitener'ın kabarık yumurtalı bisküvili sandviçleri ve ilk olarak ödüllü pastacılık tarafından denetlenen rengarenk turtalar, doldurulmuş konkalar ve kurabiyelerle dolu bir fırın kutusuyla pandemiden kısa bir süre önce alkışlarla açıldı. şef Thessa Diadem ve şimdi de Sam Robinson. Burritolar ev yapımı tütsülenmiş etlerle doluydu ve kokteyl menüsünde negroni şamandıraları ve diğer tuhaf karışımlar bulunuyordu. Güneşli Tüm Gün Bebek dünyaya indi LA Times'ın En İyi 101 Restoranı Yıllarca listede yer aldı ve Condé Nast Traveller, Infatuation ve diğerlerinden olumlu eleştiriler aldı.

Restoran eleştirmeni Bill Addison, “Tüm Gün Bebek, LA Times'ın En İyi 101 Restoranı'nın 2024 yılı baskısında da yer alacaktı” diyor. “Sürekli yeniden keşfetme duygusu bir hayatta kalma aracıydı, ancak çabalar, konfor ile yaratıcı kıvılcımı dengeleyen yemeklere yol açtı. Bisküvili sandviçler ve loco moco benim hafta sonu kahvaltı ritüellerimin bir parçasıydı. Cumartesi sabahı müşterilerin, topluluğun yakın kaybı nedeniyle gözyaşlarına boğulduğunu gördüm.”

All Day Baby'nin imzalı ADB bisküvili sandviçi.

(Mariah Tauger / Los Angeles Times)

İlk çıkışından altı aydan kısa bir süre sonra salgın, Whitener ve Ta'nın sabahtan akşama model planlarını sekteye uğrattı. Kaldırımda yapılan pasta satışları ve diğer teşvikler, tesis bünyesinde yemek servisi yeniden başlayana kadar işletmenin ayakta kalmasına yardımcı oldu. Daha sonra, bölgedeki birçok restoran ve barda olduğu gibi2023'teki iki eğlence sektörü grevi, müşteri kitlesini damlamaya kadar yavaşlattı ve aylarca süren sokak inşaatı veya geçen yıl üç katına çıkan LADWP faturaları gibi ilgisiz müdahaleler ve maliyetler, işi savunulamaz hale getirdi.

Ta, “Bence hırsımız ve egomuz, bunu yapabileceğimiz konusunda bizi gerçekten çok fazla iyimserliğe sürükledi” dedi. “Sanırım iyimser biri olduğumu veya pes etmediğimi, belki de daha erken pes etmem gerektiğini söyleyebilirsiniz. Gerçekten bilmiyorum. Yıllardır gece gündüz, gece yarısı bununla boğuştum.”

Pandemi sırasında All Day Baby'nin günde yalnızca birkaç yüz dolar kazandığı günler oldu; sonraki yıllarda bile bu kadar az netleşeceği günler vardı.

Ta, binanın ev sahibine, pandemi sırasında kısmi kira ödemesi müzakereleri yoluyla birikmiş olan binlerce dolarlık birikmiş kira borcu olduğunu söyledi. İlkbaharda 10 gün içinde restoranda birden fazla hırsızlık olayı yaşandığında Ta, onarım masraflarını dengelemek için kira indirimini tartışmak umuduyla ev sahibine yaklaştı ancak ödenmemiş tutarı kendisine hatırlattı.

Nisan ayında, bu tartışmadan kısa bir süre sonra işletmeyi satmak zorunda kalacağını fark etti. Kararla aylarca boğuştuktan sonra, Ekim ayında restoranda yaptığı duyuruda personele şunu söyledi; o ve bazı çalışanları filmin sonunda ağlıyorlardı.

“Sadece denemeye devam etmek istedim” dedi. “Aldığımız az miktardaki birikimi veya hibe parasını kullanmak ve sahip olduğumuz nakit akışı konusunda dikkatli olmak, başlangıçtan itibaren gerçekten zor olan bu operasyonu onarmak için çözümler bulmaya devam etmek istedim. Belki diğer tarafı görebileceğimize dair pek çok umut ışığı vardı.”

All Day Baby, beş yılı boyunca çok sayıda pop-up'a ve pivota ev sahipliği yaptı ancak Ta, açık ara en başarılı olanın, akşamları Vietnam yemeği konseptine dönüşen, restoran içinde restoran Tet-a-Tet olduğunu söyledi. aylarca koştu. Yazarların grevi başladıktan sonra, hareketli bir hizmet olan bu hizmet “bir gecede karardı” ve mesai saatlerini ek personelle sürdürmek artık mali açıdan mantıklı değildi; Tet-a-Tet 1 Temmuz 2023'te sona erdi.

Kapanışta önemli bir duygusal faktör varlığını sürdürüyor.

Ta, “Birçok açıdan All Day Baby'nin farklı bir yerde bunu başarabileceğini düşünüyorum ama iş arkadaşımı kaybettim” dedi. “Bunların hiçbirini tek başıma yapmayı asla istemedim.”

All Day Baby'nin sahipleri Jonathan Whitener (solda) ve Lien Ta, 2020'de restoranın önünde.

Şubat ayında, Los Angeles restoran camiasını ve ötesini şok eden bir olayla, Whitener 36 yaşında hayatını kaybetti. Beğenilen şef, onlarca yıllık baba figürünü aylar sonra kaybeden ve her iki restoranı da korumaya çalışırken hala kayıplarla hesaplaşmaya çalışan Ta'nın kardeş figürü olarak tanımlanıyor.

“İkisini aynı anda yapmak ve bunu iyi yapmak istediğimi hissetmek çok kafa karıştırıcı” dedi. “Günü atlatmak için tüm bunları bir kenara itmek zor.”

Cuma öğleden sonra duyurunun Instagram'da yayınlanmasından bu yana, üzüntüyü dile getiren, anıları paylaşan ve hatta bu kaderi değiştirmeye yardımcı olabilecekleri ihtimaline karşı seçilmiş yetkilileri etiketleyen yüzlerce yorum yağdı. Hafta sonu misafirler, bazen kişi başına birden fazla başlangıç yemeği olmak üzere, yiyeceklerle dolu masalar sipariş etmeye başladı. Öğleye doğru Robinson'un hamur işi vakası büyük oranda azaldı.

Ta, halkın tepkisini “son derece sevimli ve yürek parçalayıcı” olarak nitelendirdi.

Ancak restoranın sahibi, en azından önümüzdeki ay, restoranın sonunun yürek parçalayıcı yönlerine odaklanmak istemiyor.

All Day Baby'den domuz eti yedek kaburga, yanında havuç ve patates.

Mekanda, restoranın geçmiş yıllardan favori pop-up'ları ve konseptlerinden bazılarıyla yeni ve eski yüzleri karşılayan bir dizi pop-up yer alacak. All Day Baby'nin bar müdürü Jorge Figueroa, 21 Kasım Perşembe günü yine All Day Baby'den Bar Flores'ten Joanne Martinez ve Jesse Sepulveda'nın bir tiki akşamına ev sahipliği yapacak. Şef Ken Chan, Mixplate adlı Hawaii yemeği pop-up'ını 6 Aralık'ta restorana getirecek. Ta, son günden önce diğer özel etkinlikler ve pop-up'ların yanı sıra personel için bir balo gecesi teması planlamayı düşünüyor hizmet.

Ta, “Genel olarak kutlamaları severim” dedi. “Bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Ve biliyorsunuz, yarına söz verilmiyor, bu yüzden elimizden geldiğince bugünün tüm suyunu en üst düzeye çıkarmamız ve sıkmamız gerektiğini düşünüyorum. Bunu kesinlikle üzülmekle ilgili yapmak istemiyorum.

All Day Baby, 3200 Sunset Blvd., Los Angeles'ta bulunmaktadır. Son hizmet günü 15 Aralık'tır.