Senatör Badenberg’e karşı kötü niyet yok!

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Ev
açık kaynak
Son kuşaktan açık mektup: Senatör Badenberg’e karşı kötü niyet yok!

Felor Badenberg’in “utanç verici röportajından” sonra iklim aktivisti Raphael Thelen, baskınlara rağmen onun boğuluyor olmasının onu neden rahatsız ettiğini açıklıyor.

Raphael Thelen

Polis memurları, Berlin-Kreuzberg'de ev araması sırasında bir araca bir kutu taşıyor.

Polis memurları, Berlin-Kreuzberg’de ev araması sırasında bir araca bir kutu taşıyor.Christoph Soeder/dpa

Sayın Bayan Badenberg,

Son Nesil’deki aramalar büyük tartışmalara neden oldu. “Tagesthemen”de sizinle de bu konuda röportaj yapıldı ve sonrasında çokça eleştiri aldınız. Renate Künast, performansını “günün en utanç verici röportajı” olarak nitelendirdi. aktivist Emily Laquer, medya eğitiminin artık yardımcı olmayacağını yazdı. İkisine çoğu zaman katılsam da, bu durumda kendimi sizin tarafınızda bulduğumu fark ediyorum.

Elbette bazı ifadeleriniz üzerinize ip çekmek için kasten yanlış anlaşılabilir. Ceza kanununun bir arada yaşamamızı düzenleyen konsensüs olduğu fikrine de katılmıyorum. Bana göre Temel Kanun bu çerçeveyi oluşturuyor. Ancak, bu şekilde boğuluyor olmanızın beni ne kadar rahatsız ettiğini görebiliyorum.

bilgi kutusu resmi

Paula Winkler

YAZARA

Raphael Thelen, diğerleri arasında Spiegel ve Die Zeit için gazeteci olarak çalıştı ve 2023’te son nesle geçmeden önce birkaç yıl iklim krizi hakkında haber yaptı.

Ev aramalarının yapıldığı gün telaşlı, kafa karıştırıcı ve bazen bunaltıcıydı, bilgi durumu her dakika değişti. Ayrıca planlanmış basın toplantımızda bunu özellikle iyi ve doğru bir şekilde yapmak istediğimiz için kameralar önünde kendinden emin bir şekilde tepki vermediğimizde fark ettik. Dürüst olmak gerekirse, bunu iyi ve doğru bir şekilde yapma iddiasını “Tagesthemen”deki görünüşünüzde de fark ettim ve bundan memnunum çünkü bu, diğer pek çok kişinin bildiği sinizm, bayatlık ve katıksız güç politikasıyla çok tezat oluşturuyor. politikacılarla röportajlar.

Eminim siz de iklim krizinin yarattığı tehdidin ne kadar büyük olduğunun farkındasınızdır. Geçim kaynaklarımızı ve toplumumuzu temellerine kadar tehdit ettiğini. İnsanlık tarihinde hiçbir zaman küresel olarak bugün olduğu kadar sıcak olmamıştı – güvenli zemini terk ettik.

İlk bakışta Adalet Senatörü olarak siz ve biz sivil itaatsizlik hareketi olarak farklı taraflarda görünüyoruz. Ancak aynı demokratik değerlere inandığımıza inanıyorum ve bu krizin çözümleri hakkında mümkün olduğunca çok ve ayrıntılı konuşmak bizim için çok önemli – editörlerle size iletişim bilgilerimizi göndermeleri konusunda anlaştık. ve bu tekliften yararlanırsanız çok mutlu olurum.

Saygılarımla

Raphael Thelen

Bu, açık kaynak girişimimizin bir parçası olarak gönderilen bir giriştir. İle açık kaynak Berliner Verlag, serbest yazarlara ve ilgilenen herkese ilgili içeriğe ve profesyonel kalite standartlarına sahip metinler sunma fırsatı verir. Seçilen katkılar yayınlanacak ve onurlandırılacaktır.

Bu gönderi, Creative Commons Lisansı (CC BY-NC-ND 4.0) altında lisanslanmıştır. Yazarın ve Berliner Zeitung’un adının belirtilmesi ve herhangi bir işlemenin hariç tutulması koşuluyla, genel halk tarafından ticari olmayan amaçlarla serbestçe kullanılabilir.

Geri bildiriminiz var mı? Bize yazın! briefe@Haberler