Rite Aid mağazaları kapandığında sonsuza dek tutumlu dondurma kaybedecek miyiz?

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Bir filmden, Dünya ile bir çarpışma kursunda evrenin içinden geçen bir asteroit hakkında bir sahne gibiydi. El Segundo'daki Rite Aid'deki rafların çoğu çıplaktı. Sıra Boş Olduktan Sonra Satır. Kayıtların yakınındaki dondurma tezgahına doğru ilerlerken hava sessiz bir sessizlik ile kalındı.

Yarım boş, üç galonluk çilek dondurma küveti başka bir tereyağı cevizinin yanında oturdu. Blueberry yoğurt cheesecake birkaç tarama vardı ve belki de kartonlarda bir kepçe ve yarısı ahududu cheesecake kaldı. Dört lezzet, mağazada panik yakıtlı bir dondurmanın yalnız kurtulanları gibi, kasanın ortasında birlikte kümelendi. Buz kristalleri camın içini bulanıklaştırdı, köşelerde yeryüzünün ucunda uzun süredir terk edilmiş bir eser gibi toplandı.

Çikolatalı malt krunch lezzeti için bir etiket fark ettim, ama arkasında küvet yok.

“Biz dışarıdayız,” dedi tezgahın arkasındaki kadın omuzlarını silkerek. “Ne görürseniz, sahip olduğumuz şey. Hiçbir şey yeniden stoklamıyoruz. Haziran ayında kapanıyoruz.”

Ülke çapında düzinelerce Rite Aid eczanesinde aynı hikaye. Şirket, Bölüm 11 iflas koruması için başvurdu ve Kaliforniya'daki 20'den fazla yer de dahil olmak üzere bir dizi mağaza kapanışı duyurdu.

Los Angeles'taki Rite Aid mağazalarında tutumlu dondurma tezgahlarını ziyaret eden bir Güney Kaliforniya yerlisi için, haber kalbe bir darbe oldu.

Glassell Park'taki Kepenk Rite Aid Store'dan Thrifty Ice Cream tezgahının bir fotoğrafı.

(Stephanie Breijo / Los Angeles Times)

Bazıları Rite Aid'i (1996'da tutumlu ilaç depolarını edinen) bir reçete almak veya soğuk ilaç satın almak için bir yer olarak görebilirken, benim için eczane sadece dondurma anlamına geliyordu. Pasadena'nın Hastings Ranch mahallesindeki Rite Aid'in içindeki kepçe tezgahı, Harris ailesinin tüm dondurmamızı satın aldığı yerdi. Elbette, caddenin karşısındaki alışveriş merkezinde bir Baskin-Robbins vardı, ama sadece Thrifty için gözlerim vardı.

Harry ve Robert Borun ve kayınbiraderleri Norman Levin, 1929'da Los Angeles şehir merkezindeki ilk tutumlu eczaneyi açtılar. Çeşitli tedarikçilerden dondurma sattılar, ancak ürüne olan talep büyüdükçe, kardeşler dondurmayı kendileri üretmeye karar verdiler. 1940 yılında Hollywood'daki ilk Thrifty Dondurma Üretim Fabrikası'nı açtılar. Fabrika, 1976'da El Monte'de 55.000 metrekarelik bir tesise taşındı.

O zamanlar, bir kepçe tutarlı dondurma bir nikelin etrafında maliyeti.

Mağaza kapanışları, Thrifty Dondurmanın geleceği için ne anlama geliyor? Bir dakika içinde podcast'in ev sahibi Evan Lovett'in yakın zamanda sosyal videolarından birinde ortaya çıkan bir soru. LA tarihinin eğlenceli ve bilgilendirici dilimleriyle tanınan Lovett'in videosunu çevrimiçi olarak izleyebilirsiniz. Cevabı bulmak için bana bir tavşan deliği gönderdi. Beni hükümet sırlarını koruyormuş gibi taşıyan Rite Aid Corporation'a yönlendiren Thrifty'ye ulaştım.

El Monte'deki Thrifty Dondurma Fabrikası'ndaki bir çalışan Eylül 2019'da Production'ı denetliyor.

(Irfan Khan / Los Angeles Times)

Çıkarabileceğim şey, Rite Aid'in tüm varlıklarının tümü gibi, Thrifty Dondurmanın muhtemelen satılacağıdır. Neredeyse 2018'de Albertsons Cos. Ama anlaşma hiç olmadı.

Ayrıca yerel bir restoranda dondurma bulma olasılığı da var. San Clemente'deki Ball Park Pizza, 2014'te açıldığından beri Thrifty Ice Cream'e hizmet ediyor.

Ve şimdi Thrifty imza silindirik dondurma kepçesini sattığına göre, dondurmayı dondurucu koridorda taşıyan düzinelerce perakendeciden birinde bir bardak satın alabilir ve evde kendi dondurmanızı kepçe alabilirsiniz. Ama aynı tadı olacak mı?

Los Angeles'taki bir Rite Aid mağazasından bir kepçe thrifty çikolata maltlı krunch dondurma ile bir kek konisi.

(Jenn Harris / Los Angeles Times)

Her zaman dondurma tezgahından servis edilen tutumlu dondurma konisinin dondurucu koridorda satın alabileceğiniz şeylerden daha iyi tadı olduğuna inanıyordum. Thrifty'nin dondurma lezzetlerinin her birini tatarak bu sonuca vardığımı söyleyemem, ancak en iyi lezzet, çikolata malt Krunch için geçerlidir.

Dikkate alınması gereken ilk şey atmosfer. Dondurma konisinin, yerel ayin yardımınızın TV koridorunda görüldüğü gibi bakarken yenilirse en az% 38 daha iyi tadacağı bilimsel bir gerçektir. Saçları herhangi bir yerden kesen veya çıkaran beş farklı cihaz; yapışmaz ve çizilmeye dayanıklı veya paranız geri dönen bir pot; Ayaklarınıza enerji veren bakır infüzyonlu çoraplar. Yalanırken sonsuz eğlence, konisinin dibine doğru ilerlersiniz.

Kendi teorime meydan okumak için bir tat testi yapmaya karar verdim. İki Rite Aid lokasyonunu ziyaret ettikten sonra, hem kepçe dükkanında hem de dondurucu bölümünde çikolata maltlı Krunch lezzetini taşıyan bir mağaza bulabildim. Tezgahta bir kepçe satın aldım (yaklaşık 30 $), sonra sicile yakın bir kutu Joy Cake konisi ve aynı dondurmanın 48 onsluk bir kartonu aldım ve otoparka yöneldim. Mükemmel dondurma kepçesini almak için tutumlu silindirik kepçemi (tabii ki bir tane var) kullandım ve kendi konisini yaptım. Sonra doğru bir karşılaştırma için her ikisini de hızlı bir şekilde yemeye devam ettim.

Önceden paketlenmiş şeyler, dilde daha yavaş eriten dondurma köpüğü gibi daha havalandı. Malt topları durgun hissetti, çatırtı dondurucuda geçirilen zamanla sessizleşti. Bitter çikolatanın lekeleri daha az bol.

Kepçe tezgahından gelen koni, daha kalın bir kıvamla hem daha zengin hem de kremer tadı vardı. Her ısırıkta daha gevrek malt topları vardı. Dışarıda bile, TV koridorunda görüldüğü gibi konforun ötesinde, fark edilir derecede daha iyiydi.

Dondurma kaplarının kendilerinden, karışımların miktarını ve dağılımını etkileyen boyuttan kaynaklanabilir. Dondurucuda daha uzun bir süre de tadı ve dokuyu etkileyebilir. Rite Aid, 3 galon kartonlardan kepçe, dondurucu koridorda, tüketiciler pint veya 48 ons kap arasından seçim yapabilir. Ziyaret ettiğim Rite Aid yerlerinde dondurucu kapılara bağlı işaretler, önceden bildirim ve 39,99 $ fiyat etiketi ile daha büyük 3 galonluk kartonların kullanılabilirliğini reklamını yaptı.

Rite Aid'den hiçbir söz olmadan, tüketiciler beklemek zorunda kalacaklar ve gelecekte başka yerlerde tutumlu dondurma kepçe sayaçlarının varlığını umacaklar. O zamana kadar, beni bir elinde bir çikolata maltlı krunch ve diğer yandan bir yastık pedi ile kalan bir ayin yardımının TV koridorunda görüldüğü gibi bulabilirsiniz.