Polonya’da bir operasyon buna değer mi?

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Sağ üst ortadaki azı dişi uzun süredir homurdanıyordu. Ama sonra bir gece ağrı geldi. Birkaç ağrı kesici aldıktan sonra bile geçmeyen cehennem gibi bir ağrı. Kısacası dişin çıkması gerekiyordu, diş kökü iltihaplanmıştı ve diş kırılmıştı.

Alexanderplatz’taki bir diş kliniği bunu birkaç dakika içinde yaptı. Diş hekimim daha sonra bana iki seçeneğin olduğunu söyledi: köprü, yani sol ve sağdaki iki diş tarafından tutulan yedek diş veya implant. Meslekten olmayan birinin deyimiyle, yapay diş köküyle çeneye yerleştirilen yeni bir diş.

Biraz araştırma yaptım ve implantın çok daha iyi olduğu sonucuna vardım. Şu anda Endülüs’te yaşayan bir arkadaşı, bombalara dayanıklı ve kendisinden kesinlikle daha uzun süre dayanacak dört implantı olduğunu bildirdi.Köprüye karşı bir başka argüman da yan dişin yalnızca küçük bir köke sahip olduğu ve sert darbelere dayanacak şekilde tasarlanmadığıdır. Çiğneme sırasında oluşan yükler kalıcı olarak giyilir.

Reklam | Okumaya devam etmek için kaydırın

Büyük maliyet farklılıkları

En ucuz çözüm tabi ki dişlerin arasında boşluk bırakmak olacaktır. Ancak bu durumda yalnızca tek tarafı çiğniyorsunuz ve ortodontistler bunun çene gelişimi açısından olumsuz olduğunu söylüyor. Bilmediğim şey ise implant yapan diş klinikleri arasında büyük maliyet farklılıkları olduğuydu. Arkadaşımın Endülüs’te ödediği fiyatlar Alman diş kliniklerinde kolaylıkla üç katına olmasa da iki katına çıkarılabilir.

KKH’de çalıştığım sağlık sigortası şirketi masrafların yalnızca bir kısmını karşılıyor. Bu yüzden iki tahmin almaya karar verdim. Polonya’daki diş kliniklerini Google’da araştırdığımda, Szczecin’de web sitesi oldukça iyi görünen bir diş kliniği gösterildi. Lehçe bilmediğim için “İnsanlar Almanca konuşuyor” olması da büyük bir artıydı.

Randevu aldım ve 15 yıldan eski olmayan devasa bir şehir villasına girdim. İçerideki her şey cam ve mermerden yapılmıştı, bekleme odası palmiye ağaçları ve geniş, rahat hasır sandalyelerle bir tür kış bahçesine benziyordu. Sadece resepsiyonda bile beni dostane bir tavırla karşılayan ve plastik şişede su ikram eden dört dişhekimi asistanı vardı. Zenginler için özel kliniklerin neye benzediği aklıma geldi.

Soruşturma sabah 10’da başladı ve öğleden sonra 13.00’te, tamamı Almanca olan bir dosyanın içinde basılı maliyet tahmini elimdeydi. Önce asistan doktorlar tarafından kapsamlı muayeneden geçirildim, ardından röntgen ve bilgisayarlı tomografi çekildi. Her tedaviden önce Stettin’de panoramik bir fotoğraf çekilir, böylece diş hekimi dişlerin genel görünümünü elde edebilir.

Tüm Alman diş kliniklerinde standart olmayan bir tomografi, optimum konumlandırmayı ve uzunluk, genişlik ve implant türü gibi parametreleri sağlar. Dijital görüntüler sinir yollarını bile gösteriyor, böylece daha nazik bir tedavi uygulanabiliyor. Nobel Biocare’in implantları kullanılacak ve bunlara daha sonra bir taç takılacak. Kronların iki çeşidi vardı. Benim için gerekli olan implant ve kemik geliştirme önlemleriyle birlikte birinci versiyonun 2.963,83 avroya, tam seramik taç olarak adlandırılan ikinci versiyonun ise 3.519,15 avroya mal olması gerekiyordu. Bundan 557,92 ile 812,57 avro arasındaki sağlık sigortası payı düşülecek.

Eve gittim ve Berlin’deki Leipziger Platz’daki bir diş kliniğinde paralel muayene rezervasyonu yaptırdım. Bu diş kliniği de oldukça asil görünüyordu, ancak Stettin’deki kadar asil değildi. Daha önce Polonya’da ve dişçimde röntgen çektirmiş olmama rağmen burada tekrar röntgen çektirildim. Yabancı röntgenler diş hekimliği uygulamalarında pek popüler görünmüyor. Diş hekimi beni muayene etti ve Alexanderplatz’taki dişi çeken diş kliniğinde implantın da yapılmadığından şikayet etti. Böylesi çok daha iyi ve daha kolay olurdu diye düşündü ve başını salladı.

Szczecin’de diş ameliyatı

Bir hafta sonra bu diş kliniğinden 5.840,89 avroluk maliyet tahmini içeren bir mektup aldım. Diş kliniklerinde maliyet tahminlerinin neden her zaman yüzde yüz doğru olduğu benim için bugün bile bir sırdır. Aradaki bariz fiyat farkından dolayı tabii ki ameliyatı Stettin’de yaptırmaya karar verdim, sonuçta oradaki klinik, süper yeni ekipmanlar ve güler yüzlü doktorlar bende çok iyi bir izlenim bıraktı.

Hayal kırıklığına uğramamalıyım. Ameliyatın Pazartesi günü saat 17.00’de yapılması planlanmıştı ama benim saat 16.00’da gelmem gerekiyordu. Ağrı, şişlik ve işe yaraması bir saat süren antibiyotikler için bana bir şişe su içeren haplar verildi. Daha sonra iç çamaşırlarıma kadar soyunmak zorunda kaldım ve bana kağıt cerrahi giysiler, plastik bir başlık ve çoraplarımın üzerini plastik örtüler verildi.

Açık kaynak
Bülten

Kayıt olduğunuz için teşekkürler.
E-postayla bir onay alacaksınız.

Aydınlık ameliyathanede yaşananları detaylı bir şekilde anlatmak istemiyorum. Yarım saat içinde sadece implant takılmakla kalmadı, aynı zamanda çene kemiği de kalınlaştı ve benim durumumda implantın kökünü tutamayacak kadar inceydi. Bu işlemden sonra, yanaklarıma 20 dakika boyunca soğutma kelepçesi yerleştirilmesi için bir tür soğuk odaya yerleştirildim. Daha sonra masaj odasına gittik, burada bir terapist şişmeyi önlemek için yüzüme masaj yaptı. Bu işleme lenfatik drenaj denildiğini düşünüyorum.

Ameliyattan sonra ne kadar iyi hissettiğime şaşırdım! Bana içerisinde buz torbası, ağrı kesiciler, ısırabileceğim steril gazlı bez ve ameliyat sonrası ne yapacağıma dair ayrıntılı talimatlar içeren bir kit verildi. Herhangi bir ağrı, şişlik, kanama yaşamadım. Kemik oluşumu süreci dört ay sürmeli, bu süre zarfında bol miktarda balık, bol miktarda fındık ve bol miktarda brokoli yemeli ve her gün bir vitamin hapı almalıyım. Daha sonra implant, üzerine tacı monte edebilecek kadar sağlam hale gelir. Şimdi hala dişlerimin arasındaki boşlukla yaşıyorum ve birkaç ay içinde yeniden tam dişlere sahip olmayı sabırsızlıkla bekliyorum.

Bu, açık kaynak girişimimizin bir parçası olarak gönderilen bir gönderidir. İle Açık kaynak Berlin yayınevi, serbest yazarlara ve ilgilenen herkese, ilgili içeriğe ve profesyonel kalite standartlarına sahip metinler sunma fırsatı sunuyor. Seçilen katkılar yayınlanacak ve onurlandırılacaktır.

Herhangi bir geri bildiriminiz var mı? Bize yazın! brifing@Haberler