Outlook'Ta Gelen Mail Başkasına Nasıl Gönderilir ?

Izettin

Global Mod
Global Mod
Outlook'ta Gelen Mail Başkasına Nasıl Gönderilir?

Outlook, günlük iş akışınızı yönetmek ve iletişim kurmak için oldukça kullanışlı bir araçtır. Ancak, zaman zaman aldığınız bir e-postayı başka bir kişiyle paylaşmanız gerekebilir. İşte Outlook'ta gelen bir e-postayı başkasına nasıl iletebileceğinizi adım adım açıklıyoruz:

1. E-Postayı Açın

İlk adım olarak, iletmek istediğiniz e-postayı Outlook hesabınızda açın. Gelen kutunuzdan veya ilgili klasörden e-postayı seçin ve çift tıklayarak açın. E-posta, yeni bir pencerede görüntülenecektir.

2. İletmek İstediğiniz Kişiyi Belirleyin

E-postayı iletmek istediğiniz kişinin e-posta adresini belirleyin. Bunun için, e-postayı alması gereken kişinin e-posta adresini bilmeniz gerekecektir. Eğer e-postayı bir kişiye değil de bir grup veya dağıtım listesine gönderiyorsanız, grup veya liste adını bilmeniz yeterlidir.

3. Yeni E-posta Oluşturun

E-postayı iletmek için, e-posta penceresinin üst kısmında bulunan "Yeni E-posta" düğmesine tıklayın. Bu, yeni bir ileti oluşturmanızı sağlayacaktır.

4. Eski E-Postayı Yeni İletiye Sürükleyin

Yeni e-posta penceresinde, iletmek istediğiniz e-postayı içeren eski e-postayı bulun. Ardından, bu e-postayı sürükleyerek veya kopyalayarak yeni ileti penceresine ekleyin. Bu, eski e-postanın içeriğini yeni e-postaya aktarmanıza olanak tanır.

5. İsteğe Bağlı: Eski E-Postayı İletme

Eğer isterseniz, eski e-postayı sürükleyerek yeni ileti penceresine eklemeniz yerine, eski e-postayı seçip "İlet" veya "Yanıtla" gibi seçenekleri kullanarak yeni bir ileti oluşturabilir ve iletebilirsiniz. Ancak, bu yöntemde e-postanın alıcıları ve diğer detayları manuel olarak ayarlamanız gerekecektir.

6. E-Postayı Gönderin

Son adımda, yeni ileti penceresinde gerekli düzenlemeleri yapın ve e-postayı doğru alıcıya göndermek için "Gönder" düğmesine tıklayın. E-posta, belirttiğiniz kişi veya kişilere başarıyla iletilmiş olacaktır.

Outlook'ta gelen bir e-postayı başka bir kişiye iletmek oldukça basittir ve yukarıdaki adımları izleyerek bu işlemi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Benzer Sorular ve Cevaplar

Soru: Outlook'ta bir e-postayı başka bir kişiye iletmek için alternatif yöntemler var mı?

Cevap: Evet, başka bir kişiye e-posta iletmek için farklı yöntemler bulunmaktadır. Örneğin, iletmek istediğiniz e-postayı yeniden iletebilir veya iletme işlemini bir klasöre taşıyarak paylaşabilirsiniz. Ayrıca, e-postayı ilgili kişilere yönlendirerek veya iletmek istediğiniz kişileri e-postanın CC veya BCC alanına ekleyerek de iletebilirsiniz.

Soru: Outlook'ta gelen bir e-postayı ilettikten sonra, e-postanın orijinal göndericisi bilgilendirilir mi?

Cevap: Hayır, Outlook'ta gelen bir e-postayı başka bir kişiye ilettikten sonra, e-postanın orijinal göndericisi genellikle bilgilendirilmez. Ancak, iletimi yapan kişi e-postanın iletilmiş bir kopyası olduğunu belirtmek isterse, iletim işlemi sırasında bunu belirtebilir.

Soru: Outlook'ta iletilen bir e-posta üzerinde değişiklik yapabilir miyim?

Cevap: Evet, Outlook'ta iletilen bir e-posta üzerinde değişiklik yapabilirsiniz. Örneğin, iletilen e-postanın içeriğini düzenleyebilir, eklemeler yapabilir veya silme işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için, iletilen e-postayı açarak düzenleme işlemlerini gerçekleştirebilir ve ardından değişiklikleri kaydedebilirsiniz.

Sonuç

Outlook'ta gelen bir e-postayı başka bir kişiye iletmek oldukça basit ve kullanıcı dostudur. Yukarıdaki adımları takip ederek, istediğiniz kişilere hızlı bir şekilde e-postaları iletebilir ve iş akışınızı daha verimli bir şekilde yönetebilirsiniz.