Meşgul olacak mı? Woon Pasadena, Eaton Ateşin ardından Açılıyor

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Woon'un Pasadena'da açıldığı ilk hafta, çizgiler her gün kapıdan ve bloktan aşağı doğru uzandı, konuklar sıcak ve ekran soslu çiğneme sığır eti erişteleri veya tofu kaseleri için sıraya girdi. Aile tarafından işletilen Çin restoranı, iki yıllık gezinti düzenlemeleri ve alanı hazırladıktan sonra ikinci konumunu piyasaya sürmüştü ve sahibi Keegan Fong ve annesi Julie “Mama” Chen Fong, tarihi Filipinotown'da inşa edilebilir. Altadena'nın kenarı boyunca ikinci konum.

Sonra yangınlar başladı.

Woon'un büyük açılışı 30 Aralık'ta yapıldı. Bir hafta sonra 7 Ocak'ta Eaton Ateşi Altadena ve Pasadena'nın kuzey kenarlarından geçerek kapandı.

Woon hayatta kaldı, ancak olası su kontaminasyonu nedeniyle kapalı kaldı. 18 Ocak'ta yeniden açıldı, ancak binlerce ev kayboldu ve bir topluluk dağıldı, Fong, Los Angeles'taki diğer birçok küçük işletme sahibi gibiyeni başlayan restoranı sürdürüp sürdüremeyeceğini merak ediyor.

Fong, “Ben, 'Kime hitap ediyoruz?' 'Dedim. “Yeniden açılmaya hazırlanırken, herkes 'Meşgul olacak mı?' Ve ben de öyle sanmıyorum. Demek istediğim, pazarımızın% 40'ı silindi ya da yerinden edildi. ”

Keegan Fong ve annesi Julie “Mama” Chen Fong, 2021'de.

(Mariah Tauger / Los Angeles Times)

Canlı yeşil renkli duvar kağıdı, Fong'un kendisi tarafından kurulan yemek odasının etrafına uzanır. Yeni woon, amcasının antikalarını ve annesinin ünlü tariflerini içeren bir aşk emeğidir.

Genişletilmiş bir menü için daha büyük, 2.550 metrekarelik alan ve aynı zamanda el yapımı dondurulmuş köfte, deniz yosun baharatları ve işten diğer mutfak zımbalarının daha büyük bir perakende seçimi. Woon'un yıllarca süren çalışanlarının rollerinde büyümelerini mümkün kıldı ve küçük orijinal mutfağın stresini hafifletti ve yeni konum her ikisi için bir hazırlık alanı olarak hizmet etti. Sake, şarap ve bira içecek programı kabaca dört katına çıktı, hem envanteri hem de Fong'un dikkat etmeyi sevdiği küçük satıcıları genişletti.

Kendi genç ailesiyle birlikte bir Pasadena olan Fong, ikinci konumunu Pasadena ve Altadena sınırında, özellikle çocuklu olanlara hizmet etmek için açmıştı. Gündüz hizmetini tam olarak bu nedenle piyasaya sürmeyi umuyordu ve hala planlıyordu. Ancak işte bir hafta sonra her şey değişti.

Woon'un tarifleri, sahibi Keegan Fong'un annesi ve yerel restoranların “yönetici maskotu” Julie “Mama” Chen Fong'un pişirilmesinden kaynaklanıyor. Resimde: Pasadena'daki Woon'da hardal yeşillikleri ve salamura sebzeleri ile kızarmış domuz göbeği bao.

(Stephanie Breijo / Los Angeles Times)

Eaton Ateşi başladığında, restorancı bunun restoranının geniş çevresine bile yayılacağını hiç düşünmemişti, ancak personelini bir önlem olarak eve erken gönderdi. Alevler yeni Woon'un sadece dört blok kuzeyinde durdu.

“Sanırım birisi bana Lake Avenue, Minik Market'ten viral olan bir video gönderdi ve Rancho Bar sadece alevler aldı” dedi. “Ve bunu aldıktan sonra panik atak yaptım.”

Bu noktada iki çocuğunu Pasadena'daki evde izliyordu. Tarihi Filipinotown's Woon'da çalışan karısı, çocukları 12 dakika daha izlemeyi yapamayacağını söyledi. Bu yakında yeterince değildi. Sokakta yaşayan kız kardeşine ulaştı ve yedi dakika içinde oradaydı. Varışında Fong, sadece bir hafta sonra farkına vardıktan sonra yıllarca süren çabaları alevler içinde yükselebilen birinin kaygısı ile yeni restorana başladı.

Restoranının hala ayakta olup olmadığını görmek için uzaktan görmek için çılgınca süzen kırmızı ışıklar koşuyordu. O geldiğinde içeri girdi, nakit aldı, sonra dört blok kuzeye sürdü ve aktif yangınlara tanık oldu. Pasadena'daki Woon'da sergilenen çok sayıda yadigarı ve Çin antika hareketi için yardım sunarak, arkadaşlardan ve aileden gelen metinler ve çağrılar dökülmeye başladı. Sahneyi araştırırken hepsine ayakta durmalarını söyledi.

“Sadece yeni evlerin ateşe yakalanmasını izliyordum” dedi. “Çok gerçeküstü. Etrafta itfaiye aracı bile yoktu. Video çekmem gerekiyordu çünkü işleyemedim. Ben sadece 'Bunu daha sonra izlemeliyim, çünkü şu anda neye baktığımı bilmiyorum' gibi çekiyordum. ”

İşte o zaman Fong'da şafak oldu: Sevdiği birçok yerel işletme ve bir parçası olmayı umduğu topluluk, en azından Altadena sakinleri ve patronları bunu bildiği gibi gitmişti.

Woon Pasadena'nın yemek odası, Eaton Fire'dan günler önce, işin ilk haftasında.

Fong, “tohumu dikmek” olarak adlandırdı: Pasadena yerlisi, hem memleketine hem de bir ev almayı ve çocuklarını büyütmeyi umduğu Altadena'ya yakınlığı nedeniyle yeni restoranı için Washington Bulvarı alanını seçti. Bu rüya da gitti – en azından şimdilik.

Daha hemen, restorancının müşteri tabanının% 40'ı olduğunu tahmin ettiklerini kaybettikten sonra Woon Pasadena'yı sürdürmeye odaklandı.

Bunu yapabileceğini umuyor.

Ocak ayı ortasına kadar sürüklenen günler ve Woon susuz olduğu için Fong, personelini çalıştırmak için Pasadena alanından “sulu bir pop-up” olarak kabul etti. Plan, sadece paketleme menüsü ve bulaşıkları yıkamak için birden fazla beş galonluk su satın almaya ihtiyaç duyacaktı: “çılgın” bir fikir, daha sonra yansıttı, ama umutsuzdu. Neyse ki, Fong yeni Woon'un 13 Ocak'ta yeniden açabileceğine dair bir kelime aldı.

Ancak Pasadena restoranını bu arada tarihi Filipinotown konumu için bir komiser ve depolama olarak kullanıyorlardı, bu yüzden işleri geri kaydırmak zorunda kaldılar.

Pasadena konumu ertesi hafta yeniden açıldığında, Fong ve ekibi yanıt ve enerjiyi restoranın ilk iş günlerinden çok ağladı.

Pasadena'da daha geniş bir alan, Woon'un ikinci konumunun yeni yemekler ve genişletilmiş bir içecek programına ek olarak daha fazla perakende ürün sunabileceği anlamına geliyordu.

Fong, “Açtığımız ilk hafta, her gün bloğun etrafında bir çizgi vardı ve heyecan vericiydi” dedi. “Bu yeniden açma, insanlar birbirlerine sarılıyor, çok kasvetli bir şekilde damlayan insanlardı. Bunu önümdeki binanın hemen üzerinde bilmek [metaphorically] Bütün bir kara delik gerçekten tuhaf. Hiçbir şey sunmaya çalışmak gerçekten garip bir duygu. ”

Fong, yeniden açmayı izleyen günleri “sıfır gibi ölüm” olarak nitelendirdi. Yemek odası arka arkaya günlerce neredeyse tamamen boştu.

Restoranın dağıtım yarıçapını genişletti ve Woon'un teslimat platformuna daha fazla çevrimiçi siparişi ikna etmek için promosyonlara katılmak istediğine işaret etti.

“Geleceğin neye benzediğini gerçekten bilmiyorum” dedi. “Gerçekten tasfiyeye güvenmemiz gerekecek. Bu bizim tek yolumuz. Ama bunun ne kadar sürdürülebilir olduğunu bilmiyorum. ”

Orijinal tarihi Filipinotown konumunda olduğu gibi, Woon'un Pasadena'daki yeni karakolu Julie “Mama” Chen Fong'un modern Çin tariflerinde uzmanlaşmıştır.

Yine de kendini şanslı görüyor. Birçok restoran Altadena mutfak yerleri ve Little Red Hen Coffee Shop, Side Pie ve Fox's Restaurant gibi topluluk toplama alanları da dahil olmak üzere Eaton Fire'da yerleşikti. Şehrin karşısında, Palisades ateşli yemek ikonlarını tahrip etti Reel Inn, Moonshadows, Cholada Thai ve diğerleri.

Minnettar olsa da, Fong, hayatta kalan birçok komşu işletme gibi, sırada ne olduğunu merak ediyor. Woon kira sözleşmesine kilitlenir ve zar zor açılır; Fong'ların devam etmek ve en iyisini ummaktan başka seçeneği yoktur.

29 Ocak'ta, Lunar Yeni Yılı için, her iki yer de kırmızı zarfları müşteriler için bir hediye olarak nitelendirdi. Mapo tofu'ya bolluk, uzun ömür için yeşil fasulye, refah için tarih pastası ve iyi şanslar için salatalık “madeni para” salatası servis ettiler.

Woon Pasadena, 1392 E. Washington Blvd., Pasadena'da yer almaktadır ve her gece 17: 00-10: 00 arasında açıktır.