Los Angeles'ta Brezilya Burgerleri Nerede Bulunur

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Pedroca'nın Lawndale'deki Burguer'ında, burger sarkaçı, Smashburger'in gossamer köftesinden çok kalın bir yaratılışa sallandı, tüketmek için çenenizin alt yarısını ayırmanız gerekecek.

Ve bu sadece köfteler değil. Her burger, bazıları hem jambon hem de pastırma katmanları, rendelenmiş tavuk ve kızarmış yumurta ile inşa edilmiş bir et, peynir ve sebze kulesidir. Çörekler içeriğini içermek için mücadele ediyor, şişmiş ve masayı, kucağınızı ve gömleğinizi topraklamaya hazır görünüyor.

Son beş yılda, şef ve sahibi Pedro Carvalho, Los Angeles'ı en sevdiği sandviçin bu üst düzey versiyonuna tanıtmak için Brezilya burgerinin büyük açıklayıcısı oldu.

Carvalho 2016 yılında Amerika Birleşik Devletleri'ne taşındığında, güneydoğu Brezilya'daki başkent Minas Gerais Eyaleti olan memleketi Belo Horizonte'de yediği burgerleri kaçırdı.

Orada, sığır köftesi kızarmış patates çubukları ve mısır ile istiflendi ve çörekler mayonez bazlı pembe bir sos içinde kesildi. Burgerler ikili bir amaca hizmet eden küçük plastik torbalara sıkıca sarıldı: Burgerlerin taşınmasını kolaylaştırdılar ve karışıklık yapmadan yemeyi kolaylaştırdılar.

Lawndale'deki Pedroca'nın burgularından bir hamburger.

(Pedro Carvalho)

Carvalho, “Her burger kesinlikle mısır ve patates çubukları ve özel ev yapımı mayonez ile geliyor” diyor. “Büyük bir burger gibi. Biz buna büyük ve kirli bir yemek olan podrao diyoruz. ”

Şubat 2020'de Carvalho, Brezilya Burgerlerinin kendi versiyonunu evde yapmaya karar verdiğinde Uber dağıtım şoförü olarak çalışıyordu. Brezilyalı arkadaşları, patates çubuğu ve mısır-bürünçlü hamburgerlerini Instagram'da yayınlamaya başladığında fark etti.

“Birçok arkadaş bana burgerleri nereden satın alabileceklerini sordu çünkü LA'da Brezilya Burger yerimiz yok” diyor. “Buraya Brezilya Tadı getirmek istedim.”

Bir yıl sonra Carvalho, Burgerlerini Culver City'de birden fazla Brezilya işletmesine ev sahipliği yapan bir şerit alışveriş merkezi olan Brezilya Alışveriş Merkezi'ndeki ortak bir mutfak alanından pişirmeye başladı.

Pedro Carvalho, Lawndale restoranı Pedroca'nın burgusunun dışında. Mart ayında restoranın bir yıllık yıldönümünü kutluyor.

(Pedro Carvalho)

Evin tadı arayan diğer Brezilyalıların istikrarlı bir işini kurabildi. Zihinsel sağlık nedeniyle duraklamadan önce orada yemek pişirdi.

“Kendimi iyi hissetmiyordum, depresyondaydım, ama Brezilya topluluğu, birçoğu beni zaten tanıyordu ve hamburgerlerimi kaçırıyorlardı” diyor.

Lawndale'deki bir şerit alışveriş merkezinde küçük bir mağaza buldu ve 2024 baharında Pedroca'nın burguunu açtı. Godparents'ın Brezilya'da verdiği çocukluk takma ad olarak adlandırıldı.

“Küçük Pedro gibi” diyor.

Pedroca's, çeşitli Brezilya gereçlerinde sarı ve yeşil duvarlarla büyük kişiliği yayan küçük bir alandır. Douglas Costa'dan imzalı bir Brezilya milli takım forması var; Her masa hem mini Brezilya hem de Amerikan bayrağı ile süslenmiştir; Televizyonda Brezilyalı futbol veya müziğe güvenebilirsiniz; Ve buzdolabı, Brezilya'dan elma şarabı ve zencefil ale arasında bir karışım gibi tadı olan Guaraná aromalı bir soda olan Guaraná Antarktika ile doludur.

Carvalho'nun memleketinde bulabileceğiniz hamburgerler gibi, Brezilyalı hamburgerleri de küçük kızarmış patates çubukları ve mısır çekirdeği ile patlayan küçük plastik torbalarda oturuyor.

Yakın zamanda yapılan bir ziyarette, Diners'a bakıyorum. Bravest, bir peçete kaydırmasıyla değişen ısırıkları plastik sarılmış hamburgerlerini kavruyor. Diğerleri hamburgerlerini bıçakla kesiyor. Herkesin ağızlarının köşelerinde pembe sos vardır.

Carvalho, hamburgerlerinin yemek yediklerinden daha büyük olduğunu itiraf ediyor, ancak büyüklüğün onu Smashburgers ile kalabalık bir şehirde ayırmasına yardımcı olacağını umuyor.

Lawndale'deki Pedroca'nın burguundan gelen X-Raposão burger, iki sığır köftesi, peynir, kızarmış yumurta, kızarmış sosis, jambon, pastırma, rendelenmiş tavuk, mısır, patates çubukları, marul, domates ve pembe sos ile birlikte gelir.

(Jenn Harris / Los Angeles Times)

“Smashburgers'ın burada gerçekten popüler olduğunu biliyoruz, bu yüzden farklı bir şey yapmayı düşünmek istedik” diyor. “Herkes bana” Nasıl yiyebilirim? “Diye soruyor.

Sen sıkıyorsun.

Picanha Burger'ım en az 6 inç uzunluğunda, altta bir höyük ızgara ve dilimlenmiş üst sığır filetosu (Picanha), parlak yeşil sarımsak ve soğan sosunda çırpılmış. Üstte gevrek patates çubukları, yapraklı yeşil marul ve dilimlenmiş domates yığını var. Son katman, Carvalho'nun “Özel Sos” adlı Bin Ada sosu versiyonunun bir su birikintisinde konserve mısır bir kepçe.

Bir köşeyi sıkıyorum, sonra ısırdım. Başka bir köşeyi sıkın ve tekrar ısırın. Plastik torbaların önemini anlamaya başladım.

“Brezilya'daki tüm hayatım boyunca, bu çantayla yemek yiyorum” diyor. “Bu çantaları bulmak çok zor ve onları Brezilya'dan getirmeliyiz. Geri döndüğümüzde ya da ailem buraya geldiğinde onları alıyoruz. Birinin buraya geldiğini bildiğimde, onlara benim için daha fazla çanta getirmelerini söylüyorum. ”

X-Raposão, menüdeki en büyük hamburger, mozzarella peyniri, patates çubukları, dilimlenmiş jambon, rendelenmiş tavuk göğsü, marul, kızarmış sosis, doğranmış bir yumurta, dilimlenmiş domates, pastırma ve özel sosla kaplı iki ons sığır köftesi ile yığılmış.

Bir denizaltı sandviçinin uzunluğu.

Çenenizi kaldıramazsanız, X-Raposão bir çatal ve bıçak burger. Patates çubuklarının bir kısmını ve mısırını her ısırmaya aldığınız sürece, sizi birçok domuz, sığır eti ve tavuk katmanından taşımak için yeterli yağlama ve değişen dokular vardır. Her bileşen ızgara üzerinde ayrı ayrı pişirilir, burger köftesi huysuz kenarlara sahip tombul, sosis turları düzgün karamelize, pastırma gevrek ve yumurta birkaç saniye akışlı.

Dokular için hem zihinsel hem de fiziksel kapasitenizi tek bir ağız dolusu olarak uzatacaktır. Ancak, bir şarküteri sandviçine patates cipsi ezilmişseniz, his hemen tanıdık.

Carvalho, “Tatları anlamak kolay değil,” diyor. “Kulüplerden ayrıldığınızda Brezilya'da çok popüler olan gece geç saatlerde yemek gibi.”

Pedroca'nın Lawndale'deki burgularından Churrasco Burger, sosis, pastırma, peynir, barbekü sosu, yuca tozu ve tıknaz bir salata sosu ile birlikte geliyor.

(Jenn Harris / Los Angeles)

Daha yönetilebilir bir ısırık arayanlar için gurme burgerlere dik olarak servis edilir, kağıtla bir sepetle sarılır. Masadaki oybirliğiyle favori, Carvalho'nun bir topuzda bir tabak Brezilya barbekü yorumu olan Churrasco'ydu.

Tatlı ve dumanlı calabresa sosis ve pastırma şeritleri ile sığır eti patty katır. Peynir elemanı için Carvalho, Halloumi'ye benzer bir gıcırtılı dokuya sahip sert bir Brezilya peyniri olan Coalho'nun kalın levhalarını ızgaralar. Bazı farofa serpilir, Yuca tozu tipik olarak ızgara et, pirinç ve fasulye plakaları ile servis edilir. Burger, doğranmış domates, soğan, biber, yağ ve sirke ile yapılan tıknaz, neredeyse salamurlu bir salıp Vinaigrette Carvalho ile giyinmiş. Amerikan barbekü sosu çiselemesi ile bitirildi.

Pedro'nun restoranı çalıştırmasına yardım eden Thiago Carvalho, “Hayallerini takip ettiğini görmek güzel” diyor. “Birçok insan ona inanmadı. Ona asla işe yaramayacağını söylediler, ama gerçekten çok çalışıyor ve asla tatmin değil. Başka bir yer aldığında biliyorum, başka bir yer arayacak. ”

Restoranın bir yıllık yıldönümünün topuklarında, Carvalho'nun manzaralarını Hollywood'daki bir mağazada var, burada kulüp sonrası kalabalığı çekmeyi ve geç açık olmayı planlıyor. Ve bu yeri koruduktan sonra, başka bir yeri arayacağını söylüyor.

“Her hafta her hafta daha fazla Amerikalı alıyoruz” diyor. “Sadece herkesin bunu tatmasını istiyoruz.”