Katkıda bulunan: LA mahallem peynir kapandığında aynı olmayacak

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Birkaç cumartesi önce, annem ve ben haftalık ziyaret ettiğimiz yerel LA peynir dükkanına girdik. Bu mağaza, Silver Lake'deki peynir, Glenn Harrell'e aittir. Glenn ve ben uzun zamandır arkadaşız. Dükkanı en sevdiğim Cabot Cheddar'ı aldığım yer ve Glenn beni Red Storm adlı kırmızı bir Cheddar ve şimdiye kadarki en sevdiğim olarak aşağı inen bir trüf brie de dahil olmak üzere bir dizi başka peynirle tanıştırdı.

Glenn'in her zaman benim için zamanı var. Bir gün, “Engizisyon Masalı” nı okuduğum bir fantezi kitabında bir peynir merak ediyordum ve dükkanında tam peynir, Époisses'i bulmama yardım etti. Kesinlikle kokmuş bir peynir, ama lezzetli.

Glenn söz konusu olduğunda numune sıkıntısı yoktur. Çıtır krakerlerin üstünde çok sayıda peynir denedikten sonra mağazasını dolu bırakabilirsiniz.

Böylece bu Cumartesi günü dükkanına girdiğimizde üzüntümü hayal edebilirsiniz ve Glenn anneme ve bana, kira artışı nedeniyle Nisan ayı sonuna kadar dükkanını kapatması gerektiğini söyledi. Peynirin, Glenn'in ödeyemeyeceğini söylediği yaklaşık% 300 kira artışıyla karşı karşıya olduğunu söylüyor. Söylentiye göre Peynir'in yerinde pişmiş bir ürün ve sandviç dükkanı görünecek.

“Ayakkabının düşmesini bekliyordum” Glenn bunu anneme ve bana nasıl açıkladı. “Dört buçuk yıl önce ev sahibinin yeni bir kiracı aradığını biliyordum [who could pay more rent]. “

Bu, en sevdiğim dükkanlardan biri yükselen kiralar nedeniyle ilk kez kapanmayacak. Birkaç yıl önce, Los Feliz'de bir çiçek dükkanı olan Jasmine's Bahçesi kayboldu. Onun yerine tahmin ettiniz: başka bir kahve dükkanı. En sevdiğim Silver Lake İtalyan restoranı Alimento, geçen yıl kapalı, kısmen koşmanın maliyeti çok fazla oldu. Birkaç yıl içinde, bu mahalleleri özel kılan tüm yerlerin değiştirileceğinden endişe ediyorum.

Glenn, Silver Lake'in büyük bir parçası ve 26 yıldır Sayf Cheese'in sahibi. Silver Lake Mahalle Konseyi'nin eski bir üyesidir. Dükkan her zaman bir buluşma alanı olmuştur, yabancıların birbirleriyle kendiliğinden konuşmaya başladığı, insanların bağlandığı bir yer olmuştur. Son ziyaretim sırasında, yerel Gelaterilerimiz Pazzo Gelato'nun neredeyse kapanması hakkında uzun süre benimle sohbet eden güzel bir kadınla tanıştım. Birçok insan Glenn'i adıyla tanıyor-örneğin sonraki kapı komşumuz. Ona peynirin kapandığını söylediğimizde şok oldu.

Los Angeles, çoğu asla bilemeyeceğimiz yaklaşık 4 milyon insandan oluşan bir şehir. Ancak şunlar gibi yerel, uzun zamandır işletmeler, bu büyük şehrin ortasında çoğumuzun güvendiği, yaşadığımız yerde yaşamaktan gurur duyan bir topluluk yaratıyor. Yine de bu tanımlayıcı işletmeler risk altında. Glenn'in dediği gibi, “Bence bu Los Angeles şehrinin her yerinde oluyor.”

Ve bu sorun da var: Glenn's gibi dükkanlar kapanmaya devam ediyorsa, neden başka bir mahalle üzerinde Silver Lake'de yaşamayı seçsin ki? Benzersiz işletmeler, ilk etapta Silver Lake'de mülk değerlerinin – ve şimdi kiraların artmasının bir nedenidir.

Gerçek şu ki, bir toplulukta en çok önemli olan küçük şeyler. Her mahallede bir kahve dükkanı (veya 20) vardır. Zincir işletmelerin, mahallelere kişiliğini veren nadir dükkanların yerini almasını istemiyoruz. Bu küçük işletmeler kapandığında, Silver Lake'in (ve Los Angeles) gerçekte ne olduğunu kaybederiz.

Ezra Halkett, Los Angeles'ın Silver Lake semtinde yaşayan 10 yaşında.