“İçtenlikle” ve tanıdık – ya da sadece düşmanca mı?

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Aslında Rheinland’ı hissediyorum. Berlin-Pankow’da bir hastanede doğmama ve yaklaşık 16 yıldır Berlin’de kesintisiz yaşamama rağmen.

Ancak çocukken ailevi nedenlerle sık sık Köln’e gittiğimde, orada Berlin’den daha çok evimde gibi hissettiğimi hemen fark ettim. Hemen Köln’ün hayalimdeki yer olduğunu ve bir an önce buraya taşınmak istediğimi söyledim. Yaklaşık 16 yıldır Berlin’de yaşadığım ifadesine dayanarak, planın ne kadar işe yaradığını bir ölçüde görebilirsiniz.

Berlinliler sıcaklıktan mı yoksun?

Bir noktada Rheinland’dan Berlin’e döndüğümde orayı neden daha çok sevdiğimi anladım. İnsanların sıcaklığı. Özellikle Köln halkı sıcakkanlılıkları ile tanınırlar ve şimdi daha fazla ayrıntıya girmek gereksiz olacaktır.

Bu yüzden tersi hakkında daha fazla ayrıntıya giriyorum. Ünlü Berlin burnu. Zorbalık, inilti ve tutkuyla rummiesepetern ve sonunda bununla da gurur duy. Samimiyetten hoşlanan ve sözlü tacize uğrayarak morali bozulan biri için anlaşılmaz bir durum.

Berlinliler daha sonra bunun “sıcak bir şekilde kastedildiğini” veya inlemenin bir sevgi ifadesi olduğunu iddia ediyor. Tek sorun, bu aşk biçimini Romeo ve Juliet arasındaki aşkla bağdaştıramam.

Ama biraz anlayabiliyorum. Kişinin birbirine sızlanmanın hiçbir sonucu olmayacak şekilde bir aile ilişkisi sürdürmesi bir “sevgi göstergesidir”. Ama merak ediyorum, hangi aile sürekli bunun için üzülüyor?

İlan | daha fazlasını okumak için kaydırın

Elbette şakalaşma var. Ancak bir otobüs şoförü olarak, yeni insanlarla tanışmak istemediğiniz için yolcuya şoföre yaklaşmamasını söylemek artık gerçekten tanıdık gelmiyor.

Rheinland’da şoförle konuşmamak neredeyse bir hakarettir. Hatta çoğu zaman sohbeti kendisi başlatır. Hizmet de çok farklı.

berlin burnu

Berlin’deyken, tek heceli seslerle (“jo”, “nö”, “is aus”, “ham wa nüscht”) ve hatta sadece sesler (“mhm”, “hm”, “mh-mh”, “*huysuz*”) asık suratla servis edilir, Köln’deki insanlar genellikle ilgiyle sorar (“Oh, da yarıya Hahn! Bunun ailevi bir nedeni var mı? ” ) ve seninle ilgilenen biri olduğu için mutlusun.

Ayrıca balkonlarında asık suratla uzanıp yoldan geçenleri izleyen ve uzun süre arkalarından bakan birinci kattaki yaşlılar da dikkat çekicidir. Ve sonra, ne kadar küçük olursa olsun, her hatada ayağa fırlarlar ve şikayet ederek tutkularının peşinden gitmeye başlarlar.

En bilinen tetikleyici, işini yapan köpeklerdir. Çoğu durumda, hasta daha sonra dik bir duruş alır, burnunu kırıştırır ve hafifçe başını sallar. Ne kadar uzun sürerse, kafa o kadar çok sallanır.

Gündemdeki hakaret ve şikayetler

Köpeğin sahibi işi kurallarına göre yönetiyorsa ve kıdemlinin şikayet edecek bir şeyi yoksa, o zaman bir sorunla karşı karşıyadır. Böyle olmasını istese de şikayet edemez.

Bazıları bununla başa çıkabilir, arkanıza yaslanın ve boş zaman değerlendirmelerini gözden geçirmeye başlayın, bazıları daha sonra en bayağı şikayetlere başvurur: “Atın başka bir yerde boşalamaz mı?” veya “Bu, dayanamadığım türden havlamalar. .” Öte yandan, gerçekten yardımcı olan tek şey kuru göz ardı etmektir, çünkü onlarla asla tartışmaya girmemelisiniz.

Kendinizi tehlikeli yaşlılardan korumak için onları dışarıdan nasıl tanıyacağınızı bilmelisiniz. Aşağıda başlıyorum. Adidas çoraplarını bej terliklerle yukarı çekti. Uzun süre yıkanmayan koşu pantolonunun alt kısmı (genellikle “moda” nedeniyle Adidas da olur) kirlenmesin diye çorapların içine sokulur.

Lekeli bir atlet pantolonun içine sokulmuş ama üzerine “Abi 1972” yazan bir tişört giyildiği için göremiyorsunuz. Kolda Fraktur ile “Forever Iron Union” yazan bir dövme var. Güçlü bir şekilde Bruno Banani, Spreewald hıyarı ve tıraş losyonu kokan kötü tıraşlı, kirli yüz, asık suratlı ve çok gri tek kaşlı. Ana saçın son kalıntıları gridir ve aşırı miktarda Gut & Cheap superglue ile yapıştırılmıştır.

Şimdi şimdilik hazırsın. Seni kötü şeylerden kurtardıysa bana teşekkür edebilirsin. Berlin, toplu taşıma söz konusu olduğunda, bu konuda açık olabileceğimizi düşünüyorum, nispeten kırık bir şehir. S-Bahn trenleri iptal edildi, otobüsler birbiri ardına süresiz olarak ertelendi.

Bazen şehrin niyetinin bu olduğunu düşünüyorum, bu yüzden vatandaşların şikayet edecek bir şeyleri var. Bu şikayetlerin de belli bir aralığı var tesadüfen. Küçük bir göz devirmeden iyi bilinen “tz-oohh” a ve daha sonra kırık durum hakkında görüş alışverişinde bulunabileceğiniz benzer düşünen bir kişi bulmayı umduğunuz “Gerçekten her zaman aynı!” şehir olabilir.

Sonuç olarak şunu söylemeliyim ki burada böyle insanlar çok olsa da Berlin kesinlikle onlardan ibaret değil. Şehrin kesinlikle güzel tarafları var, sadece onları aramalısın. Genel olarak, bu metin kulağa çok nefret dolu geliyor, ama bu biz Berlinliler için gerçek sevgi şekli değil mi?

Bu, açık kaynak girişimimizin bir parçası olarak gönderilen bir giriştir. İle açık kaynak Berliner Verlag, serbest yazarlara ve ilgilenen herkese ilgili içeriğe ve profesyonel kalite standartlarına sahip metinler sunma fırsatı verir. Seçilen katkılar yayınlanacak ve onurlandırılacaktır.

Geri bildiriminiz var mı? Bize yazın! briefe@Haberler