Gizli Sekmede Uzantılar Nasıl Açılır ?

Tunaydin

Global Mod
Global Mod
Gizli Sekmede Uzantılar Nasıl Açılır?

Gizli sekme kullanmak, çevrimiçi gizliliği korumanın bir yoludur. Ancak bazen, gizli sekmede belirli bir işlem yapmanız gerekebilir. Örneğin, gizli sekmede bir uzantıyı nasıl açacağınızı merak edebilirsiniz. Endişelenmeyin, bu süreci adım adım açıklayacağım.

Adım 1: Gizli Sekmeyi Açın

İlk adım, tercih ettiğiniz tarayıcıda bir gizli sekme açmaktır. Tarayıcınızın menüsünden "Yeni Gizli Sekme" seçeneğini seçerek veya klavye kısayolu kullanarak bunu yapabilirsiniz. Örneğin, genellikle Ctrl + Shift + N (Windows ve Linux) veya Command + Shift + N (Mac) klavye kısayollarını kullanabilirsiniz. Bu, tarayıcınızda gizli bir sekme açacaktır.

Adım 2: Uzantılar Menüsünü Açın

Gizli sekmede, tarayıcınızın menüsünden "Uzantılar" veya "Eklentiler" seçeneğini bulun. Bu genellikle tarayıcınızın sağ üst köşesindeki üç nokta veya diğer simgeler arasında bulunur. Bu seçeneği tıkladığınızda, tarayıcınıza yüklenmiş olan tüm uzantılarınızı görebileceğiniz bir menü açılacaktır.

Adım 3: Uzantıları Yönetin

Uzantılar menüsünü açtığınızda, tarayıcınıza yüklenmiş olan tüm uzantılarınızı göreceksiniz. Burada, gizli sekmede etkinleştirmek istediğiniz uzantıyı bulmanız gerekecek. Liste genellikle uzantıların adlarını ve belki de simgelerini içerir. Uzantınızı bulduktan sonra, yanında bir anahtar bulunacak. Bu anahtarı tıklayarak uzantıyı gizli sekmede etkinleştirebilirsiniz.

Adım 4: Gizli Sekmede Uzantıyı Kullanın

Uzantıyı gizli sekmede etkinleştirdikten sonra, artık kullanıma hazır olmalıdır. Gizli sekmenizde istediğiniz gibi gezinin veya işlevlerini kullanın. Uzantının amacına bağlı olarak, bu farklılık gösterebilir. Örneğin, reklam engelleyici bir uzantı kullanıyorsanız, gizli sekmede reklamların engellendiğini görebilirsiniz.

Adım 5: Gizli Sekmeyi Kapatın

İşiniz bittiğinde veya gizli sekme kullanımını sonlandırmak istediğinizde, gizli sekmenizi kapatmanız önemlidir. Bu, tarayıcınızın menüsünden gizli sekme simgesini veya kapatma düğmesini tıklayarak yapılabilir. Gizli sekme kapandığında, uzantılar da devre dışı bırakılacaktır.

Adım 6: Uzantıları Düzenleyin (Opsiyonel)

Son olarak, isterseniz uzantılarınızı düzenleyebilirsiniz. Gizli sekmede belirli bir uzantıyı kullanmaya ihtiyacınız kalmadığında veya belki de gizli sekme için başka uzantılar eklemek istediğinizde, uzantılar menüsünü kullanarak bu ayarlamaları yapabilirsiniz.

Gizli sekmede uzantıları açma süreci aslında oldukça basittir. Tarayıcınızın menüsünden gizli sekme seçeneğini kullanarak gizli bir sekme açın, ardından uzantılar menüsünü açarak istediğiniz uzantıyı etkinleştirin. Son olarak, gizli sekme işiniz bittiğinde kapatın ve isterseniz uzantılarınızı düzenleyin. Bu adımları izleyerek, gizli sekmede uzantıları kolayca kullanabilirsiniz.