Çocuk okula gitmeyi reddediyorsa

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Jacqueline Vial’in Kuzey Hessen’deki Frankenberg’deki ikizleri üç yaşındayken “Asla okula gitmiyorum!” diye bağırdılar. Vial bunu böyle anlatıyor. Geriye dönüp baktığımızda “asla” ifadesi tamamen doğru değil, ancak Vial ailesinde iki çocuğun bir süredir okul binasının içini görmediği artık kesin.

Jacqueline Vial artık bu açıklamayı neden yaptıklarını bilmiyor ancak çocukları kimsenin etkilemediğinden emin. İlk önce ikilinin gittiği ve yalnızca bir yıl kaldıkları anaokulu geldi. Vial, “Orada o kadar çok hoş olmayan olay yaşandı ki, bir yıl sonra ikisini de ortadan kaldırdım” diyor.

Reklam | Okumaya devam etmek için kaydırın

Daha sonra çocuklar altı yaşına girdi ve zorunlu okula devam yaklaşıyordu. Ebeveynler çocuklarını yerel okula kaydettirdi ve okula başlamak için çok iyi koşullar var gibi görünüyordu. Sınıf 15 öğrenciyle küçüktü, öğretmen iyiydi.

İkizler şaşkına döndü

Ancak ikizlerinin yeterince zorlanmadığı ve sıkıldığı kısa sürede anlaşıldı. Vial, “Görevlerini her zaman çok hızlı bir şekilde tamamladılar ve sınıf arkadaşları hala görev üzerinde çalışırken resimleri boyamayı bitirmeleri gerekiyordu” diyor.

Tesadüfen o dönemde salgın başladı ve çocuklar aileyle birlikte evde ders çalıştı. Mayıs 2022’de okul yeniden açıldığında ve evde eğitime artık izin verilmediğinde, çocuklar gitmeyi reddetti. “Kaçalım! Ebeveynlerinin önünde yaptıkları açıklamalarda “Okula gitmektense ölmeyi tercih ederim” ifadesi yer aldı.

Bu lise mezunu gibi, birçok öğrenci de 2020’de evde eğitimden öğrendi.David Young/dpa

Jacqueline Vial birkaç hoş olmayan alternatifle karşı karşıya kaldı. Tabii ki sonsuza kadar sürmeyecek olan hastalık izni var, aile için söz konusu olmayan göç var ya da okul çağındaki çocukların okula gelmemesi nedeniyle okul yetkilileriyle, gençlik yardım daireleriyle ve yetkililerle yapılan savaş var. okul.

Evde Eğitim: Ceza kaçınılmazdır

Vial, “Almanya’daki ebeveynlerin çocuklarını önemsiyorlarsa ve onlara mümkün olan en iyi eğitim ve öğretimi vermek istiyorlarsa cezalandırılmalarını imkansız buluyorum” diyor.

Bu noktada kendisinin de bu eğitim modeli için ne kadar ayrıcalıklı olduğunu anlatıyor; çünkü hafta içi hem kendisinin hem de eşinin erkek çocuklarının dersleriyle bizzat ilgilenmek için yeterli zamanı var. Bu süre zarfında Vials, okul idaresi, müdür, psikologlar ve okul yönetiminden hukuk danışmanlarıyla güzel ve anlayışlı bir görüşme yaparak, erkek çocuklarının okula gitmemesinin nedenlerini anlattı.

Elbette bu, ceza ödeme ihtiyacını ortadan kaldırmıyor ancak bu, çocuklarını okula göndermeyen tüm ebeveynlerin sıkıntı yaşadığı bir konu. Vial istifa ederek, “Bazı insanlar bunu ödemeleri gereken bir tür okul ücreti olarak görüyor” diyor.

Vial’a göre, okul çocuklarının kendi yaş gruplarıyla yalnızca aynı sınıfta olmaları gerçeği ters etki yaratıyor. “Çocuklar her zaman büyüklerinden öğrenirler” diye gözlemledi. Ve eğer bir sınıfta yalnızca aynı yaştaki insanlar bir aradaysa, aynı seviyedeki çocuklar her zaman bir hiyerarşi kurmaya çalıştıklarından zorbalık kolayca meydana gelebilir.

Vial’in bir diğer eleştiri noktası ise şu anda Almanya’daki birçok okulda mevcut olan öğretmen açığıdır. Vial, “Ne teknik ne de pedagojik eğitimi olmayan kuaförler öğretmen olarak yetiştiriliyor” diyor. Çocukların öğrenmek için içsel bir motivasyonları vardır ve bağımsız okullar bunu karşılar. Bunların hepsi şu anda yoğun talep görmektedir ve kayıtlı tüm öğrencileri ağırlayamamaktadır.

Peki evde Şişelerle eğitim nasıl görünüyor? Vial, “Günlük yaşamlarımız eşitlik, saygı ve birliktelik için tasarlandı” diye açıklıyor. Ceza yoktur, yalnızca olumlu işbirliği vardır. Ancak beden eğitimi dersi yok, teneffüs yok, okul gezisi ya da okul gezisi yok. Bunun yerine çocuklar hobilerini sürdürüyor, köpekleri gezdiriyor ve bisiklete biniyor. Ailenin bir karavanı var ve yılda birkaç kez yurt dışına seyahat ediyor.

Biraz farklı bir okul günü

Vials’ta normal bir okul günü, bir saat boyunca çeşitli kitapların okunduğu “okuma saati” ile başlıyor. Daha sonra bulmacalar üzerinde çalışın, eğitici oyunlar oynayın, deneyler yapın. Vial, “Bu, topluluğumuzu güçlendiriyor, genel bilgiyi zenginleştiriyor ve öğrendiklerimizi derinleştiriyor” diye açıklıyor.

Teneffüslerde diğer çocuklar okul bahçesinde koştururken, ikizler bahçedeki trambolinde atlıyor ya da scooterlarına biniyor. Molalarda atıştırmalık yok, bunun yerine çocuklar isterlerse buzdolabından atıştırmalık alıyorlar.

Eğer oğlanlar konulara özellikle ilgi duyuyorlarsa, araştırma, kurslar veya başkalarıyla fikir alışverişi yoluyla bu konuları kendileri derinleştiriyorlar. Vial, “Yaşamayı ve öğrenmeyi, dışarıdan belirlenmeyen veya başka bir şekilde yapay olarak ayrılmış olmayan, daha ziyade günlük yaşamda kendi kendini organize eden ve kendi belirlediği bir şekilde yer bulan tutarlı bir yapı olarak görüyoruz” diyor.

Anette Berit Franz’ın Nürnbergli çocukları da Corona döneminde evdeydi. Şu anda 14 ve 16 yaşlarında olan çocuklarını anlatan Franz, “Orada gerçekten çiçek açtılar” diyor. Eylül 2021’den bu yana evde eğitim gören bir grup okul çocuğundan oluşan Free Learners’ın bir parçası.

Çocukların hemen okula dönmemesi halinde günde 1000 avro para cezasıyla tehdit eden bir mektup hızla geldi. Franz, “Tabii ki bu bizim üzerimizde çok fazla psikolojik baskı yarattı ve bu aynı zamanda çocuklara da yansıdı” diye itiraf ediyor.

Sınıftaki dersler sırasında öğrenciler.

Sınıftaki dersler sırasında öğrenciler.Frank Hoermann/imago

Franzen’ler çocukları için burada anlatılmayacak bir çözüm buldular ve şu anda işler oldukça iyi gidiyor. Büyük kız, ortaokul bitirme sertifikasını 1.0 notuyla yeni tamamladı ancak mesleki geleceğine ilişkin henüz bir planı yok. Oğul bağımsız öğrenmeyle iyi başa çıkıyor; ilgisini çeken şeyleri kendi başına buluyor. Berit Franz şöyle diyor: “İngilizce bunlardan biri değil ama şimdi İspanyolca ve gitar öğreniyor.”

Yetişkin eğitim merkezine bağlı Nürnberg Eğitim Merkezi Franzenler için önemli bir rol oynuyor. Eğitim merkezi, evde eğitim alan ve eğitim yeterliliğine hazırlanmak isteyen çocuklar için uygulamalı dönemler sunmaktadır.

Alman okullarında eğitim seviyesi düşüyor

Çocuklarını okula göndermeyen birçok ebeveyn, Alman okullarındaki eğitim seviyesinin son on yılda sürekli olarak düşmesi nedeniyle bunu yapıyor. Tagesschau’nun bildirdiği gibi, dördüncü sınıf öğrencilerinin Almanca ve matematik becerileri, IQB eğitim eğilimine göre defalarca ve çarpıcı biçimde kötüleşti.

Pandemi döneminde okulların kapatılması bunu açıklamaya yetmez denildi. 27.000 öğrencinin katıldığı bir araştırmaya göre, dördüncü sınıf öğrencilerinin beşte biri aritmetik ve okumada sorun yaşıyor, hatta üç öğrenciden biri hecelemede sorun yaşıyor.

Bu, açık kaynak girişimimizin bir parçası olarak gönderilen bir gönderidir. İle Açık kaynak Berlin yayınevi, serbest yazarlara ve ilgilenen herkese, ilgili içeriğe ve profesyonel kalite standartlarına sahip metinler sunma fırsatı sunuyor. Seçilen katkılar yayınlanacak ve onurlandırılacaktır.

Herhangi bir geri bildiriminiz var mı? Bize yazın! brifing@Haberler