Bir kadın üstsüz yüzüyor ve büyük dalgalar yapıyor

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Lotte daha önce üstsüz yüzmenin uygun olup olmadığını sormuş olsa da, personelle “el sallayarak” bir tartışma çıktı ve bu sırada Lotte’den havuzdan çıkması istendi. Çağırılan polis bile onun haklarını aramasına yardım etmek istemedi.

Çünkü aslında yasak değildi. Berlin hamamlarının ev ve yıkanma yönetmeliği sadece “ticari mayoların” giyilmesini öngörür. Lotte buna atıfta bulundu ve daha önce yeşil ışık yakan cankurtaran tarafından eve girmesi yasaklandı. Lotte Mies itiraz etti.

Berlin hamamlarındaki yeni üstsüzler: Kim bundan gerçekten yararlanıyor?

Ve neden bahsettiğini biliyor. Yıllarca Berlin’deki bir açık havuzda cankurtaran olarak çalıştı. Halen çocuklara yüzme derslerine eşlik ediyor. Yüzme eğitmenliği eğitimi yakında başlıyor. Kendi deyimiyle “yüzme havuzundaki bu küçük düşürücü deneyimden” sonra, ayrımcılığa karşı Devlet Eşit Muamele Bürosu’nun ombudsmanlığı ile temasa geçti ve başarılı oldu.

Bu, Bayan Mies’in ev ve banyo kurallarını doğru yorumladığını açıkça ortaya koydu: Mayo konusunda cinsiyete özel düzenlemeler yok. Ancak banyolardaki ev kuralları bazen farklı yorumlanmıştır. Ombudsmanın tavsiyesi üzerine, Berlin’deki yıkanma kurumları gelecekte “üstsüz” yüzmeye ve güneşlenmeye herkesin eşit şekilde izin verileceğini duyurdu.

berlin gazetesi: Bayan Mies, skandal nasıl ortaya çıktı? Bir iletişim sorunu oldu mu?

Lotte Mies: Kesinlikle hayır. E-posta ile sordum, cankurtaranı aradım. Bana karar verme özgürlüğü verdi ve sonra çok stresliydi. Kendimi güçlendirmek istedim, iyi bir hisle geldim ve göğüslerimin tek başına suç oluşturduğuna dair kötü bir hisle havuzdan ayrıldım.

Yüzme havuzundan dışarı çıkarılmadan önce personel, kalmak istiyorsanız üstünüzü giymenizi söyledi. Neden bunu yapmadın?

Bu, vücudum hakkında kendi kararlarımı vermeme izin verilmediği anlamına gelirdi. Erkeklerin bir şeyi yapmasına izin veriliyorsa ve kadınlara izin verilmiyorsa, bu sadece adaletsizlik değil, aynı zamanda cinsiyetçiliktir.

DBununla personeli ikna edemediniz mi?

Polis bile değil. Eşit Muamele Yasası’nda ve Temel Yasa’da ne olduğunu aslında bilmeleri gerekir. Eşitlik her ikisinde de sıkı sıkıya bağlıdır ve kesinlikle Kaulsdorf kapalı havuzunun girişinde sona ermez.

Kaulsdorf’taki yüzme havuzu yasağı kaldırdı ve diğer yüzücüler rahatsız edilmediği sürece üstsüz yüzmenize izin verdi.

bu bir şaka Bununla, kadın memesini cinselleştirmek ve vücudumu belirlemek isteyenlerle aynı fikirdeyim. Bu insanlar kendilerine neden rahatsız olduklarını sormalı? Eşit hak talep etmek taciz olamaz.

Hikayesi Almanya’da ve ötesinde dalgalar yarattı. BBC bile haber yaptı. Bu arada Senato Adalet Bakanlığı da araya girerek cinsiyet gözetmeksizin herkes için üstsüz banyo yapmanın mümkün olduğunu duyurdu. Genel başarı mı yoksa sahne zaferi mi?

Kesinlikle bir etap galibiyeti. Konu sadece Berlin hamamları değil. Erkekler için doğal olan özgürlük, kadınlar için de doğal olmalıdır. Yani kapalı havuzlar, açık havuzlar, plajlar, yeşil alanlar, parklar vs. Restoranlara, sinemalara üstsüz gitmeye niyetim yok. Sonuçta erkekler için de durum böyle değil.

AB dışında Kuzey Atlantik’te önemsiz bir adadan gelen sarhoş, erkek turist grupları gelince… Bildiğim kadarıyla Berghain’e girişleri bile yasak.

(Kaşlarını çatar, güler ve el sallar.)

Ombudsman, hamamlar ve Berlin yargısının taahhüdünüze ve kararlarına tepkiler nelerdir?

Aynı şekilde hisseden ve bunun için ayağa kalktığım için bana teşekkür eden kadınlardan pek çok olumlu mesaj aldım. Ama bazı olumsuz tepkiler, nefret söylemleri, şiddet tehditleri de var.

şiddet tehditleri?

Evet, bu dayanılmaz fail-kurban değişimi: “Tecavüze uğradıysan bu senin suçun. Cinsel şiddeti tahrik ediyorsunuz.” Bu somut bir ölüm tehdidine kadar gidiyor.

Neydi o?

Hayır, polis soruşturması devam ederken bu konuda yorum yapmak istemiyorum.

Örneğin dini duygularının incindiğini düşündükleri için “medeni” eleştiri yapan insanlara ne dersiniz?

Ben de bu cinsiyet imajıyla sosyalleştim. Ama bir noktada sorgulamaya başladım, bu aslında nereden geliyor? Kadınlar için tabu olan bazı şeyler neden erkekler tarafından hafife alınıyor? Ve erkeklerle aynı hakları talep etmeye karar verdim. Ve tabii ki dindar insanlara karşı saygısız görünmek istemiyorum. Ama gerçek şu ki, insan hakları ve Temel Yasa, en azından dünyevi dünyada, İncil’in, Kuran’ın, Tevrat’ın ve Şeriat’ın üzerindedir.

Kendini onunla özdeşleştiremeyen kadınlara ne dersin?

Bu yetenekle ilgili, kadınların da erkekler kadar özgürce hareket edebilmesiyle ilgili, buna mecbur olmakla değil. Herkes için eşit haklar!

Herkes İçin Eşit Göğüsler adlı feminist kolektifin bir parçası mısınız?

Evet, kadın memesinin cinselleştirilmesine ve ayrımcılığa uğramasına karşı kararlıyız. Kadın, erkek, trans, interseks ve non-binary arasındaki fiziksel farklılıkların hak algısında farklılıklara yol açması mümkün değil midir?

Mesele sadece kadın memesi değil mi?

Eşitliğin bir fikir meselesi değil, bir insan hakkı olduğunu anlamak önemlidir. Ve iki X kromozomu olduğu için bir kişiye verilmeyen hakları bir başkasına vermek ayrımcılıktır. Soru şu ki, nasıl bir toplumda yaşamak istiyoruz?

Bu, açık kaynak girişimimizin bir parçası olarak gönderilen bir giriştir. İle açık kaynak Berliner Verlag, serbest yazarlara ve ilgilenen herkese ilgili içeriğe ve profesyonel kalite standartlarına sahip metinler sunma fırsatı verir. Seçilen katkılar yayınlanacak ve onurlandırılacaktır.

Bu gönderi, Creative Commons Lisansı (CC BY-NC-ND 4.0) altında lisanslanmıştır. Yazarın ve Berliner Zeitung’un adının belirtilmesi ve herhangi bir işlemenin hariç tutulması koşuluyla, genel halk tarafından ticari olmayan amaçlarla serbestçe kullanılabilir.

Geri bildiriminiz var mı? Bize yazın! briefe@Haberler