Barış Manifestosu bir Teslimiyet Manifestosu mu?

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Ev
Ukrayna
Ukrayna Çatışması: “Barış Manifestosu” bir Teslimiyet Manifestosu mu?

Yazarımız Ukrayna’ya silah sevkiyatından yana ama “Barış Manifestosu”nu eleştiriyor. Burada nedenlerini açıklıyor.

Ukraynalı askerler, kaçan bir ailenin Kiev’in eteklerindeki Irpin Nehri’ni geçmesine yardım ediyor. Emilio Morenatti/AP

Bugün, ben de dahil olmak üzere çoğumuzun uzun süredir kesin olarak kabul ettiğimiz şeyde derin bir dönüm noktası olarak gördüğümüz şeyin yıl dönümü: Avrupa’da barış; güvenlik ve görece refah içinde bir yaşam; cinsiyet yıldızları ve kadın kotaları hakkında sinir bozucu derecede sevimli tartışmalarla karakterize edilen; gezinti yerleri ve zorunlu maskeler. Kontrol edilebilir aralıktaki her şey; birçok tartışma kızıştı; belki de sadece tartışacak daha önemli bir şey yokmuş gibi göründüğü için.

Ve patlama, aniden Rusya Ukrayna’yı işgal etti. Muhtemelen çoğu kişi tarafından bir tür post-Sovyet ülke olarak algılanan bir ülke, Almanya’daki çoğu insanın tam olarak nerede olduğunu, hangi tarihe sahip olduğunu, bayrağının bile hangi renklere sahip olduğunu bilmediği bir ülke. Bütün bunlar neredeyse bir gecede çok önemli bir konu haline geldi; bize muazzam bir aciliyet ve yoğunluk yağdırdı. Ama zorunlu aşı ve zorunlu maskelerle ilgili bitmek bilmeyen tartışmalarımız olmadı mı? Bu noktada yeni, davetsiz gerçeklerle yüzleşmeye hazır mıydık?

Muhtemelen biz değildik; ama ne zamandan beri olaylar bunu hesaba katıyor? Gerçek zamanlı olarak, Ukrayna’nın tamamına yönelik Rus saldırılarıyla karşı karşıya kaldık, bombalanan şehirler, korkmuş yüzler, kaçan insanlar, inanılmaz acılar gördük. Varşova’da çalışırken bu korkunç savaşın başındaydı. Çekimlerden sonra Berlin’e giden uçak yoktu, trenler kaçan insanlarla doluydu – sonunda bir gece arabayla Berlin’e geri götürüldüm.

Ukraynalılar, Kiev'in eteklerindeki Irpin Nehri'ni geçmeye çalışırken yıkık bir köprünün altında toplanıyor.

Ukraynalılar, Kiev’in eteklerindeki Irpin Nehri’nden kaçmaya çalışırken yıkılmış bir köprünün altında toplanıyor. Emilio Morenatti/AP

Durduğumuz her durakta otobüsler duruyordu, buğulanmış pencerelerden dışarı bakan korkmuş kadınlar, genellikle kollarında küçük çocuklar, küçük yuvarlak yüzleri bobble şapkalara sarılı; doldurulmuş çantalara sarılmış, sorgulayan ve kararsız bir şekilde dışarıya bakan yaşlı insanlar. Muhtemelen gelecek yılım üzerinde belirleyici bir etkisi olacak o geceydi. Sabah 4 civarında Berlin’de eve geldiğimde, bu muazzam insani felaket hakkında vicdanlarını sakinleştirmek için başka bir yol arayan insanların arasında olmak istemediğimi biliyordum.

Ukraynalılar piyon durumuna düşürüldü

Aynı hafta ana tren istasyonuna gelen mülteciler için yardımcı olarak en iyi arkadaşıma kaydoldum. Zorlu, genellikle çok duygusal bir çalışma ama aynı zamanda ödüllendirici, eğitici bir deneyim. Her zaman biliyor olmam gereken bir şeyi doğruladı: İnsanları anlamak istiyorsan, onlarla çalış, onları dinle, onlara dışarıdan bakma. Tüm bunları neden şimdi anlatıyorum?

Bucha'da bir toplu mezarın açılması sırasında tabutların yanında duran bir kadın.

Bucha’da bir toplu mezarın açılması sırasında tabutların yanında duran bir kadın. Emilio Morenatti/AP

Çünkü bir Alman olarak, Ukrayna’nın, Ukraynalıların kaderinin, talk şovlarda ve gazetelerde, kişinin kendi avantaj ve dezavantajlarına karşı tartılması gereken bir şey olarak çok sık ele alınmasından utanıyorum. Çünkü Ukraynalılar, refahı ve sevdikleri dünya görüşlerini tehlikeye atmamak için boyun eğmek zorunda kalan, kendi kendini barışçı ilan edenlerin soğukkanlı, insanlıktan çıkarılmış bakış açısıyla cansız piyonlara indirgeniyor.

Ukrayna çatışması: Daha fazla silah sevkiyatı savaşı bitirmeyecek

Ukrayna çatışması: Daha fazla silah sevkiyatı savaşı bitirmeyecek

Çünkü bir “Barış Manifestosu” aslında bir Teslimiyet Manifestosu’dur. Çünkü özgürlük ve barış, alaycı standartlara tabi olabilecek pazarlık kozu değildir. Çünkü Ukrayna’ya yapılan silah sevkiyatları gerçek barış görüşmelerinin koşullarını oluşturuyor. Çünkü “bir daha asla” sözümüz sadece söylenmemeli, yaşanmalı. Çünkü Ukrayna kazanmak zorunda.

Frank Peter Wilde bir moda stilisti ve kostüm tasarımcısıdır. Instagram hesabıyla Ukrayna halkını destekliyor.

Bu, açık kaynak girişimimizin bir parçası olarak gönderilen bir giriştir. İle açık kaynak Berliner Verlag, serbest yazarlara ve ilgilenen herkese ilgili içeriğe ve profesyonel kalite standartlarına sahip metinler sunma fırsatı verir. Seçilen katkılar yayınlanacak ve onurlandırılacaktır.